Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 mei 2018 / 05:08 uur

Meldingen misbruik bij Jehovah’s Getuigen opgelopen

Het aantal meldingen van misbruik bij de Jehovah’s Getuigen is opgelopen tot 276. De religieuze organisatie gaat echter, ondanks beloften, niet in gesprek met slachtoffers. Dat schrijft Trouw.

Verwijten

In een open brief aan het bestuur verwijten de slachtoffers van seksueel misbruik het hoofdkantoor van de Jehovah’s Getuigen dat zij nog steeds niet zijn uitgenodigd, hoewel zij een halfjaar lang verzoeken hebben ingediend om hun verhaal te mogen doen.

Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) heeft het bestuur van de Jehovah’s Getuigen opgedragen in gesprek te gaan met de slachtoffers die zich via Reclaimed Voices blijven melden. Inmiddels heeft de stichting, vorig jaar opgericht na publicaties in Trouw, 276 meldingen van seksueel misbruik bij de Jehovah’s Getuigen ontvangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meldingen misbruik bij Jehovah’s Getuigen opgelopen
Sluiten