Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Sport 26 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Michael van Gerwen Ridder in Orde van Oranje-Nassau

Het Koninklijk Huis heeft vandaag, de dag voor Koningsdag, weer een groot aantal onderscheidingen afgegeven. Een van de gelukkigen is Michael van Gerwen: hij mag zich vanaf vandaag Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Dat maakt de topdarter bekend op Twitter. Van Gerwen zegt dat hij de aankondiging ‘met trots’ doet en dat hij het ‘een eer’ vindt dat hij deze onderscheiding krijgt.

Een van de beste

Van Gerwen is een van de beste darters ter wereld. De 29-jarige sportman heeft onder meer twee WK’s, vier EK’s en drie Premier League-titels op zijn naam staan. Op de wereldranglijst staat hij eerste met een enorme voorsprong op nummer twee Peter Wright.

Vanavond speelt hij twee wedstrijden in de Premier League: eerst tegen Daryl Gurney (vijfde van de wereld) en later tegen Michael Smith, de mondiale nummer negen. In de Premier League gaat Van Gerwen aan kop. De andere Nederlander, Raymond van Barneveld, staat op de zesde plaats en zou daarmee niet doorgaan naar de finales.

In totaal kregen vandaag 2906 mensen een lintje. Dat is iets meer dan de 2818 die vorig jaar een onderscheiding ontvingen. Ook radio-dj Edwin Evers mag zich vanaf vandaag Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Michael van Gerwen Ridder in Orde van Oranje-Nassau
Sluiten