Johan van Boven
Johan van Boven Sport 9 apr 2018 / 05:01 uur

Ajacieden willen titelfeest PSV verstoren

Justin Kluivert hing zaterdagavond ontspannen onderuit op de bank naar de televisie te kijken. Op Fox Sports zag de aanvaller van Ajax hoe AZ op een 2-0 voorsprong kwam tegen PSV. Zouden de Eindhovenaren tegen het eind van de competitie dan toch nog punten gaan morsen en Ajax dichterbij laten komen? „Toen het 2-0 stond, dacht ik echt dat de wedstrijd was gespeeld”, aldus Kluivert.

Binnen een paar minuten forceerde de koploper van de Eredivisie echter voor de grote ommekeer. Dankzij de 2-3 lieten de PSV’ers Alkmaar feestend achter zich om koers te zetten naar de Lichtstad, waar ze komende zondag de genadeklap kunnen uitdelen aan Ajax. Kluivert: „Ik baalde natuurlijk wel, maar ik was er niet ziek van ofzo. Het was uiteraard wel frustrerend, zeker omdat de scheidsrechter niet echt zijn dag had. Toen we voor onze eigen wedstrijd tegen Heracles Almelo bij elkaar kwamen hebben we het er natuurlijk wel over gehad, maar het was zaak ons snel weer op ons eigen duel te richten.”

Schrik

Het is de grote schrik van elke speler van een club uit de traditionele top-3; een van de twee andere clubs kampioen zien worden na een onderlinge confrontatie. Als PSV zondag in eigen huis Ajax klopt, moet Kluivert toekijken hij zijn collega’s met de zilveren schaal staan te zwaaien. „Ik hoop dat het niet zover komt”, zegt een voorzichtige Kluivert, die normaal gesproken veel stelliger is in zijn uitspraken. Zo beloofde hij dat Ajax nooit meer van PSV of Feyenoord verliest zolang hij in het shirt van de Amsterdammers actief is. „Ja, natuurlijk wil ik er alles aan doen om te voorkomen dat PSV tegen ons kampioen wordt. Dat is voor ons een extra motivatie. Maar voor hun is het ook een extra motivatie dat ze uitgerekend tegen ons de titel kunnen pakken. Het wordt dus sowieso een mooie wedstrijd.”

Kluivert heeft bovendien een paar maatjes bij PSV rondlopen, zoals Steven Bergwijn. „Ik weet niet of ik het op het veld al doe, maar in de catacomben feliciteer ik die jongens natuurlijk gewoon. En als wij na afloop op het veld moeten blijven staan tijdens de uitreiking van de schaal heb ik daar ook geen probleem mee. Maar voor het zover is, zal ik altijd blijven geloven in de landstitel.”

Lastig

Ook Lasse Schöne legt zich nog niet neer bij het kampioenschap van PSV. „We willen sowieso voorkomen dat het tegen ons gebeurt”, aldus de middenvelder zondag na de povere zege van Ajax op Heracles. „Maar in Eindhoven weten ze maar al te goed hoe het is om kampioenswedstijden te spelen. Zij zijn helemaal klaar voor ons. Maar wij gaan er echt alles aan doen om ervoor te zorgen dat PSV zondag geen kampioen wordt. En dan moeten we hopen dat zij het nog heel lastig gaan krijgen tijdens hun resterende uitwedstrijden.”

Als Ajax zondag wint, is het verschil tussen de nummer 1 en 2 nog vier punten. Vervolgens moet PSV op bezoek bij Roda JC en ADO Den Haag. Die wetenschap maakt Ajax-trainer Erik ten Hag strijdbaar: „Met een verschil van vier punten is echt alles nog mogelijk.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ajacieden willen titelfeest PSV verstoren
Sluiten