Metro en ANP
Metro en ANP Sport 23 mrt 2018 / 20:54 uur

Politie arresteert honderden Britse hooligans

In Amsterdam zijn vrijdagavond ongeveer negentig Engelse voetbalhooligans aanhouden. Rond 19.00 uur werd een grote groep van ongeveer vijftig onruststokers in de kraag gevat. Het lijkt erop dat de overlast daarna flink is afgenomen.

Ongeveer 4500 Engelse voetbalsupporters reisden vrijdag af naar de hoofdstad, om daar de oefenwedstrijd tegen het Nederlands elftal in de Amsterdam Arena te aanschouwen. Vooral op de Wallen was het lange tijd onrustig.

Zonder kaartje

Na het begin van de wedstrijd om 20.45 waren er nog enkele honderden Engelsen aanwezig in het Wallengebied. „Kennelijk zijn zij zonder kaartje hier naartoe gekomen”, aldus een politiewoordvoerder. De rust is inmiddels wedergekeerd op de Wallen.

Het grootste deel van de opgepakte hooligans maakte zich schuldig aan het verstoren van de openbare orde. Sommigen gooiden flessen naar de politie. Een hooligan die een politieman had mishandeld, raakte gewond tijdens zijn aanhouding. Hij is is overgebracht naar het ziekenhuis.

ME

In het Wallengebied hielden zich ook supporters van enkele Nederlandse clubs op. In totaal vijftig mensen werden daarom gecontroleerd,  „zodat zij uit de anonimiteit werden gehaald. Als ze al van plan waren narigheid uit te halen, wisten ze daardoor wel beter.”

De ME werd her en der ingezet om sommige stukken, waar de overlast te groot werd, vrij te maken. Daarbij hielpen ook politieruiters mee.

Regels

Wanneer de negentig arrestanten weer worden vrijgelaten, is nog onduidelijk.  „Maar ze zullen in ieder geval de wedstrijd niet kunnen zien.”  Ook zou hun arrestatie invloed kunnen hebben op een eventuele reis naar het WK voetbal in Rusland, aldus de woordvoerder.

„Er zijn ook Engelse politiemensen in Amsterdam. Engelse supporters hebben van tevoren regels mee gekregen, wat wel en niet wordt geduld. Een aantal heeft zich daar niet aan gehouden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie arresteert honderden Britse hooligans
Sluiten