Daisy Heyer
Daisy Heyer Sport 4 mrt 2018 / 18:41 uur

Meer details over overlijden aanvoerder Fiorentina

Voetballer Davide Astori van Fiorentina is in de nacht van zaterdag op zondag zijn slaap overleden. Hij werd gevonden in zijn hotelkamer in een hotel in Udine, waar voetbalclub Fiorentina verbleef ter voorbereiding op de competitiewedstrijd van zondag tegen Udinese. Over zijn dood worden stukje bij beetje meer details bekend.

Hartstilstand

De 31-jarige Astori was de aanvoerder van Fiorentina, de huidige nummer tien uit de Serie A. Men denkt dat de voetballer een hartstilstand heeft gekregen.

Het duel tussen Udinese en Fiorentina werd zondag afgelast. Ook de rest van de wedstrijden uit de Serie A zijn afgelast. De spelers van die twee teams kregen kort voor aanvang te horen dat Astori was overleden.

Geschokte reacties

In de sportwereld wordt geschokt gereageerd op de dood van de voetballer. Zijn club plaatste een video als eerbetoon op social media, die in korte tijd duizenden keren werd gedeeld.

Ook grote namen uit de voetballerij betuigden hun medeleven. Zo schreef Francesco Totti dat hij ‘geschokt en stil is van deze tragedie’ en sprak ook Clarence Seedorf mooie woorden over Astori. ,,Ik bedank je omdat je een fantastische tegenstander was en voor alles wat je voor het voetbal hebt gedaan", schrijft hij bij een post op Instagram.

Opengebroken

Ondertussen worden er steeds meer details bekend over het overlijden van Astori. Volgens Soccernews is gebleken dat de kamerdeur van de voetballer uiteindelijk werd opengebroken. Zijn team ging er eerder vanuit dat hij zich had verslapen. Of Astori daadwerkelijk overleden is aan een hartstilstand is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meer details over overlijden aanvoerder Fiorentina
Sluiten