Metro en ANP
Metro en ANP Sport 5 feb 2018 / 05:38 uur

Vijftien Russen niet tot Winterspelen toegelaten

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft ook in tweede instantie niet besloten om vijftien Russen, waarvan dertien sporter en twee coach, deel te laten nemen aan de Winterspelen in Pyeongchang. Dat maakt de organisatie maandag bekend.

Zaterdag meldde het IOC dat een onafhankelijk panel nog eens gaat kijken naar de mogelijke deelname van vijftien Russen. Het besluit van het IOC is genomen op basis van vertrouwelijke aanbevelingen die door de commissie onder leiding van de Franse ex-minister van Sport Válerie Fourneyron zijn gedaan.

Bewijs

De sporters en coaches maakten deel uit van een groep van 28 Russen die door het hof van sportarbitrage CAS zijn vrijgesproken van betrokkenheid bij het dopingschandaal bij de vorige Winterspelen in Sotsji. Volgens het CAS, dat elke zaak individueel bekeek, was er onvoldoende bewijs om hen te veroordelen.

Elf andere Russische sporters zijn wel schuldig bevonden aan dopinggebruik. Zij waren sowieso niet welkom op de aankomende Winterspelen in Zuid-Korea.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijftien Russen niet tot Winterspelen toegelaten
Sluiten