Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 5 feb 2018 / 19:49 uur

Seedorf gaat als trainer aan de slag in Spanje

Clarence Seedorf heeft na een pauze van iets meer dan een jaar weer een nieuwe club gevonden. De voormalig topmiddenvelder moet Deportivo La Coruña behoeden voor degradatie uit de Spaanse competitie.

Kort contract

Deportivo bevestigde maandagavond de komst van de oud-speler van onder andere Ajax, Internazionale, Real Madrid en AC Milan. Hij heeft een contract tot aan het einde van het seizoen.

De 41-jarige Seedorf arriveerde maandagmiddag in het noorden van Spanje. Op een vliegveld liet de oud-international weten uit te kijken naar zijn nieuwe functie. Deportivo La Coruña staat teleurstellend achttiende in de hoogste Spaanse voetbalklasse die twintig clubs telt. De ploeg verloor vrijdag van Real Sociedad (0-5). Interim-trainer Cristobal Parralo werd na die smadelijke nederlaag ontslagen.

Seedorf leidt dinsdag al de training van zijn nieuwe club. De 87-voudig international debuteert volgende week maandag als Real Betis op bezoek komt. Seedorf staat voor zijn derde avontuur als hoofdcoach. Hij was in 2014 een half jaar trainer van AC Milan en ook bij het Chinese Shenzhen FC was zijn verblijf in 2016 maar van korte duur.

De Nederlandse eer

Seedorf wordt hierdoor de enige Nederlandse hoofdtrainer die actief is in één van de vijf grootste competities van Europa. Aan het begin van het seizoen startte Ronald Koeman (Everton), Peter Bosz (Borussia Dortmund) en Andries Jonker (VfL Wolfsburg) nog aan het seizoen, maar zij zijn inmiddels allemaal ontslagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Seedorf gaat als trainer aan de slag in Spanje
Sluiten