Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 5 feb 2018 / 20:13 uur

Van der Gijp: Dan stoppen we er toch gewoon mee?

Voetbal Inside was sinds vrijdagavond het onderwerp van gesprek na het optreden van ‘Renate van der Gijp’. Hoofdrolspeler René van der Gijp reageerde maandagavond in de eerste uitzending sindsdien op alle ontstane ophef.

Helemaal doorgeslagen

„Dan stoppen we er toch gewoon mee?", zo reageert de oud-profvoetballer. „We zijn helemaal doorgeslagen. We zijn helemaal de weg kwijt. Volstrekt!"

Hij krijgt daarin bijval van collega Johan Derksen. „Ik heb het idee dat mensen naar ons zitten te kijken die niet geïnteresseerd zijn in het programma, maar alleen maar kijken of we iets fout zeggen. Zolang ik hier zit trek ik me niks aan van selectieve verontwaardiging. Ik zeg wat ik vind. Of ze halen me van de buis of ze laten me mijn gang gaan."

Hectische 72 uur

Toch was er de voorbije 72 uur rumoer rondom Voetbal Inside. Homobelangenorganisaties COC en TNN eisen dat de sponsoren van het programma zich zouden uitspreken over de kwestie.

Dat was niet voor het eerst. Want in december dreigden hoofdsponsoren Heineken en Gillette al weg te lopen vanwege de vermeend homofobe, seksistische en racistische grappen die aan tafel werden gemaakt. Uiteindelijk bonden de sponsoren in en veranderde er niets.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van der Gijp: Dan stoppen we er toch gewoon mee?
Sluiten