Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Sport 11 feb 2018 / 09:01 uur

Hij doet het weer! Goud voor Sven Kramer

Goud voor Sven Kramer! De 31-jarige Fries rijdt een geweldige rit en zet een nieuw olympisch record van 6.09,76 en rijdt daarmee de snelste tijd op de 5000 meter bij de mannen. Het is zijn derde olympische titel op rij op de 5000 meter, en doet daarmee iets wat nog nooit iemand eerder deed.

Hij doet het weer! Goud voor Sven Kramer
Naomi van As (derde van rechts) moedigt haar vriend Sven Kramer aan. Foto: ANP.

De Vries en Blokhuijsen

Voor Bob de Vries en Jan Blokhuijsen was het helaas niet het moment. Hun ritten op de 5000 meter op de Olympische Spelen in Zuid-Korea verliepen minder goed. De Vries reed de 5 kilomter in 6.22,26 minuten. Ook Jan Blokhuijsen was niet snel genoeg voor een podiumplek: hij reed 6.14,75.

Hij doet het weer! Goud voor Sven Kramer
Jan Blokhuijsen verloor in rit acht. Foto: ANP.

Het zilver is voor de Nederlandse Canadees Ted-Jan Bloemen (6.11,61) en het brons ging verrassend naar de Noor Sverre Lunde Pedersen met dezelfde tijd – maar na een fotofinish werd duidelijk dat Bloemen tweeduizendste sneller was.

Kramer heeft nog een missie

Nederlands succesvolste schaatster heeft nog een belangrijk doel in Zuid-Korea: olympisch kampioen worden op de 10 kilometer. Dat is hem nog nooit gelukt. Aanstaande donderdag om 12.00 uur kan hij zichzelf bewijzen, dan is de 10.000 meter voor de mannen.

Reageer op artikel:
Hij doet het weer! Goud voor Sven Kramer
Sluiten