Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 10 feb 2018 / 12:34 uur

Goud, zilver en brons! Achtereekte onttroont Wüst

Goud, zilver en brons! Voor Carlijn Achtereekte, Ireen Wüst en Antoinette de Jong. Op de Olympsiche Spelen heeft Nederland direct een grote slag geslagen met het langebaanschaatsen. Bij de dames was er op de drie kilometer direct volledig Nederlands podium.

Goud voor Achtereekte!

Tot ieders verrassing was het goud op de 3000 meter voor Carlijn Achtereekte, die als vroege rijdster een tijd van 3.59,21 neerzette waaraan niemand daarna nog kon tippen.

Ireen Wüst moest als onttroonde titelhoudster op minieme afstand genoegen met zilver (3.59,29). Het brons was voor haar ploeggenote Antoinette de Jong (4.00,02). De belangrijkste uitdager van de Nederlanders – de Tsjechische Martina Sablikova – werd vierde op een dikke halve seconde van De Jong.

‘Underdog’ Carlijn Achtereekte

De 28-jarige Carlijn brak door in het seizoen 2010/2011 toen ze een zilveren medaille pakte op de 5000 meter van de NK afstanden. Met de overwinning plaatste ze zich ook voor de eerste wereldbekerwedstrijd op die afstand.Ze schaatste eerder bij het Gewest Overijssel, Team Corendon, Clafis en Team Victorie. Tegenwoordig schaatst ze bij LottoNL-Jumbo.

Reageer op artikel:
Goud, zilver en brons! Achtereekte onttroont Wüst
Sluiten