Johan van Boven
Johan van Boven Sport 15 jan 2018 / 11:41 uur

Schorsing voor scheidsrechter die speler natrapte

Weinig mensen buiten Frankrijk hadden tot zondagavond van Tony Chapron gehoord, maar inmiddels is de scheidsrechter wereldberoemd. Tijdens de wedstrijd tussen Nantes en Paris Saint-Germain trapte hij Diego Carlos na, nadat de verdediger van Nantes hem per ongeluk onderuit had gelopen. Bovendien gaf de arbiter na zijn val de speler zijn tweede gele kaart.

De Franse voetbalbond heeft een dag later direct maatregelen genomen door hem van de wedstrijd Angers-Troyes van komende woensdag af te halen. Chapron is ‘tot nader orde’ geschorst. Na het duel verklaarde de arbiter dat hij was uitgegleden.

https://twitter.com/philousports/status/952659588620447745

In Franse media haalde de voorzitter van Nantes genadeloos uit naar de scheidsrechter die een wel heel uitzonderlijke hoofdrol op zich nam. Waldemar Kita werd bedolven onder de berichtjes over Chapron. „Iedereen zegt dat hij een grap is. Ook als hij het niet bewust heeft gedaan, moet hij zijn verontschuldigingen aanbieden. Ergens kan ik er ook wel om lachen, want ik heb nog nooit zoiets gezien.”

Raket

De beelden van het bizarre incident gingen zondag als een lopend vuurtje over social media. Het was een soort drietrapsraket die het ongeloof alsmaar deed toenemen. Eerst de ongelukkige botsing, daarna het natrappen van de leidsman en dan ook nog eens de tweede gele kaart voor de speler die zich van geen kwaad bewust was.

De kans is groot dat de Franse voetbalbond binnenkort bekendmaakt dat Chapron voor enkele duels is geschorst, zijn excuses zal maken en daarna weer wedstrijden in goede banen mag proberen te leiden. De scheids zal ongetwijfeld uitgebreid worden onthaald in de stadions waar hij zijn gezicht laat zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schorsing voor scheidsrechter die speler natrapte
Sluiten