Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 28 jan 2018 / 15:11 uur

Kluivert: Dat PSV steeds wint is geen geluk

De start van Ajax in de tweede seizoenshelft zag er op papier al heel zwaar uit en de equipe van trainer Erik ten Hag zag de achterstand op koploper PSV vlak na de winterstop dan ook verder oplopen. FC Utrecht, de oude werkgever van Ten Hag hield de Amsterdammers in een dodelijk saai duel op 0-0.

Opstootje

Alleen in de slotfase sloeg de vlam even in de pan toen Ajax-aanvaller Justin Kluivert betrokken betrokken raakte bij een opstootje met de reeds gewisselde Lucas Görtler die wilde tijdrekken. De Utrechtspeler hing over de boarding om de bal te pakken terwijl Kluivert wilde ingooien. „Ik weet niet wat die jongen aan het doen was”, zei Kluivert na afloop met een glimlach. „Hij pakte zomaar de bal, dat hoort niet denk ik. Hij kreeg rood, maar ik hoorde dat hij al rood had moeten hebben voor die tackle op Tagliafico. Maar ja, uiteindelijk moest hij er toch af.”

PSV

Inmiddels is de kloof met het sobere, maar o zo effectieve PSV gegroeid naar zeven punten. En dat is voor veel Ajacieden nauwelijks te bevatten. „Het is een heel apart seizoen”, vindt Kluivert. „We winnen uit en thuis van Feyenoord, we winnen thuis van PSV en uit van AZ, maar we staan wel zeven punten achter. We hebben gewoon te veel steken laten vallen tegen de wat kleinere clubs en daardoor staan we nu op achterstand. Maar er zijn nog genoeg punten te halen voor ons. Er zijn pas twee wedstrijden gespeeld na de winterstop.” Dat koploper PSV ondanks matig spel geen punten morst vindt Kluivert ‘heel knap’. „Het is frustrerend om te zien dat PSV steeds wint zonder goed te spelen. Maar ik vind dat geen geluk, ik vind dat kwaliteit. Zij scoren ook als ze slecht spelen. En dat is knap.”

Vlak voor tijd leek Kluivert Ajax de volle winst te bezorgen met een harde inzet een paar meter voor Utrecht-goalie David Jensen. „Eigenlijk telde ik die al, maar hij werd op één of andere manier van de lijn gehaald. Hij telde dus niet”, lachte Kluivert als een boer met kiespijn.

Veld

Het veld in Stadion Galgenwaard was abominabel, waardoor Ajax niet het geliefde spelletje kon spelen. Vooral Lasse Schöne en Hakim Ziyech hadden problemen met de ondergrond en leden veel onnodig balverlies. „Ach, het ziet er heel slecht uit, maar ik had er niet heel veel last van”, reageert Kluivert. „Beetje veel zand, maar verder geen probleem.” Een groter probleem was volgens Kluivert dat Frenkie de Jong nauwelijks in het spel betrokken kon worden. „Utrecht zette Frenkie goed vast waardoor die niet kon opkomen. Aan het einde van de tweede helft kon hij wel opkomen, toen ontstonden er ook een paar mogelijkheden voor ons.”

Gezapig

Kluivert beaamde dat FC Utrecht-Ajax geen vermakelijk duel was. „Dat het er gezapig uitzag, kwam omdat het Utrecht het helemaal vast zette”, legt Kluivert uit. „Ze stonden heel compact en dat maakte het moeilijk om er doorheen te spelen. Daardoor werd het geen wedstrijd met veel aanvallen van beide kanten. Wij moesten ook oppassen omdat Utrecht heel gevaarlijk in de counter is. De trainers van Ajax (Ten Hag) en Utrecht (Jean-Paul de Jong) kennen elkaar goed, misschien zijn ze een beetje op elkaar gaan inspelen. Met 0-0 winnen ze dan allebei een beetje.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Kluivert: Dat PSV steeds wint is geen geluk
Sluiten