Johan van Boven
Johan van Boven Sport 17 dec 2017 / 15:00 uur

Uitvak bezorgt Feyenoordtalent Vente kippenvel

Voor Dylan Vente is 2017 een jaar om nooit meer te vergeten. In september maakte het talent uit de jeugdopleiding van Feyenoord in de Champions League tegen Manchester City zijn officiële debuut voor de hoofdmacht en pakte hij het weekend erop tegen PSV zijn eerste minuten in de Eredivisie mee. Zondag volgde het hoogtepunt met zijn basisdebuut, opgeluisterd met een assist én een doelpunt.

De 18-jarige spits mocht tegen Sparta Nicolai Jørgensen (wegens familieomstandigheden afwezig) vervangen en deed dat bijna schouderophalend. Tijdens de partijtjes op de afsluitende training richting de stadsderby wist Vente al hoe laat het was. Aan alles merkte het talent dat niet Michel Kramer maar hij Jørgensen zou vervangen in de punt van de aanval. Hij liet zijn hoofd er niet door op hol brengen en stapte zonder nervositeit in de spelersbus. De plek van de topscorer van vorig seizoen innemen? Geen probleem. „Ik ben niet iemand die snel zenuwachtig word”, sprak hij na de 0-7 zege op Het Kasteel koeltjes.

Doordacht

Zo liep hij ook over het kunstgras in Rotterdam-West. Alsof hij al jaren met de rest van het elftal samenspeelt. Vente is beweeglijk en bijna elke loopactie is doordacht. Dat leverde hem al na 7 minuten en 42 seconden een rake kopbal op, na een voorzet van Jean-Paul Boëtius.

Diezelfde Boëtius stond nog niet zo heel lang geleden symbool voor de jeugdopleiding van Feyenoord. Het en na het andere talent stroomde vanaf Varkenoord door naar de heilige Kuip. Nu vervult Vente samen met linksback Tyrell Malacia (links op de foto) die rol, al houdt de aanvaller nog een slag om de arm. „We kwamen tegelijk bij Feyenoord terecht, we kennen elkaar heel goed. Mooi om te zien dat Tyrell het zo goed doet. Maar het is nog moeilijk te zeggen waar dit toe leidt. Het is nog maar een begin.”

Mooi moment

Een start om door een ringetje te halen, want Vente werd zondagmiddag in Spangen al toegezongen door de supporters in het uitvak. ‘Tatatataaaa, Dylan Vente’, klonk het na zijn assist op Steven Berghuis die 0-6 voor zijn rekening nam. „Dat was een heel mooi moment”, aldus de gevierde man, die zo kalm mogelijk probeert te blijven. „Maar toen kreeg ik wel even kippenvel.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uitvak bezorgt Feyenoordtalent Vente kippenvel
Sluiten