Johan van Boven
Johan van Boven Sport 1 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Speler viert goal met vinger in kont van teamgenoot

Stephan El Shaarawy was dinsdagavond de grote man bij AS Roma. Tijdens het Champions Leagueduel met Chelsea in groep C schoot de Italiaan al in de eerste minuut raak en na iets meer dan een halfuur verdubbelde hij de voorsprong van de Romeinen. Zijn ploeggenoot Diego Perotti besloot dat op een bijzondere manier te vieren met de uitblinker.

Lachen

Nadat El Shaarawy zijn tweede doelpunt had gemaakt, kwamen alle spelers van de thuisploeg bij elkaar om hem te feliciteren. Terwijl de trefzekere aanvaller uitgebreid werd geknuffeld stak Perotti zijn vinger in de kont van El Shaarawy, die het gebaar blijkbaar kon waarderen. Hij draaide zich om en lachte vriendelijk naar zijn ploeggenoot.

https://www.youtube.com/watch?v=cs8MfYoGukc

Perotti zelf produceerde de 3-0 tegen de Londenaren. Voor zover bekend blijf iedereen tijdens het juichen van zijn achterste af. Al met al was het een belangrijke overwinning voor AS Roma, dat na vier wedstrijden aan kop gaat in groep C en een punt meer heeft dan Chelsea.

Het was overigens niet de eerste keer dat een voetballer voor een miljoenenpubliek met zijn vinger tussen de billen van iemand anders gleed. Edinson Cavani kan erover meepraten. De Uruguayaan voelde tijdens de Copa América van 2015 hoe de Chileense verdediger Gonzalo Jara door zijn broekje probeerde te prikken. Cavani pikte het niet en gaf zijn tegenstander een tikje op zijn gezicht, waarna hij vanwege een tweede gele kaart de kleedkamer moest opzoeken.

Ook in Nederland zagen we dat sommige spelers graag aan de kont van iemand anders zitten. Toen Siem de Jong in 2010 namens Ajax tegen PSV scoorde doken de juichende spelers boven op elkaar, waarbij Marko Pantelic wel heel gretig aan de billen van Luis Suarez zat.

Ook in Iran waren ze in 2011 al bekend met kontvingerjuichen, getuige deze beelden van een duel in de hoogste voetbalcompetitie van het land.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.