Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 12 nov 2017 / 14:17 uur

Ruim 2000 kilometer afreizen voor serie strafworpen

De busreis van de Zeeuwse voetballers van Hoek naar Lisse was een ommetje vergeleken met de trip die de IJslandse handballers van FH Hafnarfjördur moesten ondernemen om verder te bekeren. Beide clubs waren het slachtoffer van een arbitrale dwaling. Maar waar de spelers van Hoek maar een afstand van zo’n 200 kilometer moesten afleggen voor een strafschoppenreeks, moesten de handballers een trip van ruim 2.000 kilometer overbruggen voor een serie strafworpen.

Tegen de regels

FH Hafnarfjördur en Sint-Petersburg HC moesten onderling uitmaken wie de volgende ronde zou bereiken in het kwalificatietoernooi voor de groepsfase van EHF Cup. Zowel de heenwedstrijd in IJsland als de return in Rusland leverde een 32-27-zege voor de thuisspelende club op. In Sint-Petersburg besloot de arbitrage echter om het duel te verlengen en dat is tegen de regels. De beslissing had meteen met zevenmeterworpen moeten vallen.

Dure rekening

De Russen verloren in de onreglementaire verlenging, maar tekenden met succes beroep aan. In de penaltyreeks zegevierden de bezoekers echter opnieuw. Het werd 3-4. De reis- en verblijfkosten van de IJslandse club kwamen voor rekening van de European Handball Federation.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ruim 2000 kilometer afreizen voor serie strafworpen
Sluiten