Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Sport 8 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Oud-Ajacied blijft bescheiden ondanks record

Jan Vertonghen ging gisteren de recordboeken in. De oud-Ajacied speelde tegen Bosnië-Herzegovina (3-4 winst België) zijn 96ste interland voor België en is daarom nu samen met Jan Ceuelmans gedeeld recordhouder bij onze Zuiderburen. Zelf bleef hij er echter bescheiden onder.

Eden Hazard bood Vertonghen bijvoorbeeld de aanvoerdersband aan, maar hij bedankte voor de eer. „Het was heel vriendelijk van onze vaste captain Eden Hazard. Het siert hem dat hij dat gebaar stelde en ik heb hem er ook voor bedankt, maar ik ben een speler van het team en Eden is onze aanvoerder. Ik heb niet de ambitie de band te dragen”, zo citeert het Belgische Het Nieuwsblad de verdediger.

https://www.youtube.com/watch?v=gxpOACrqXlM

„Ik heb zelfs gelezen dat ik gevraagd zou hebben om dinsdag met een shirt met nummer 97 te spelen", gaat de Belgische mandekker verder. „Daar klopt ook niks van. Het zijn fabeltjes. Ik wil gewoon mijn wedstrijden spelen zoals de vorige 95 keer.”

Memorabel

Record of niet, het was sowieso een memorabele wedstrijd voor Vertonghen, want hij scoorde en ging bij een tegengoal in de fout. Een emotionele achtbaan, dus: “Het was een wedstrijd met veel verschillende emoties die me om verschillende redenen zal bijblijven. Mijn fout bij de tegengoal was een verkeerde inschatting. Ik twijfelde wat ik zou doen, naar voren koppen of naar achter, controleren. Ik besef dat het er ongelukkig uitzag en het leidde nog tot een goal ook. Daarna probeerde ik zo snel mogelijk weer in de wedstrijd te komen door in het spel betrokken te raken. Toen ik scoorde schaamde ik me nog zo voor mijn fout dat ik niet durfde juichen.”

En nu is het op naar de volgende kwalificatiewedstrijd. Normaal gesproken speelt Vertonghen dan ook zijn 97ste interland en heeft hij als enige het record in handen. „Ik hoop dat het niet te veel om het record gaat, maar vooral om de viering van de kwalificatie. Want sinds de kwalificatie hebben we nog niet thuis gespeeld. We willen er een feest van maken", besluit de verdediger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.