Job Halkes
Job Halkes Sport 4 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Fans Heracles zuipen het goedkoopst, VVV duurst

Supporters die bij elke thuiswedstrijd in de Eredivisie een liter bier drinken zijn bij Heracles het voordeligst uit. Wie VVV Venlo als favoriete club heeft moet het diepst in de buidel tasten. Dat heeft besparingsplatform kortingscode.nl uitgezocht.

Halve liter vijf euro

Over de gehele linie zijn biertjes in de Eredivisiestadions ietsje duurder geworden. Bij PSV, FC Utrecht, NAC en PEC tel je voor een halve liter vijf euro neer. Het goedkoopste biertje haal je bij FC Groningen. Voor 0,25 liter legt je twee euro neer. In verreweg de meeste stadions loont het om een halve liter te kopen.

Een van de clubs waar de prijs het meeste steeg is VVV Venlo. De prijs schoot daar omhoog met 12,75 procent. In totaal kost elke Eredivisiewedstrijd een liter bier drinken je daar in totaal 191,25 euro. Ter vergelijking, in Almelo kunnen de supporters nog lekker een keertje uit eten want zij zijn slechts 142,80 euro kwijt. Overigens verlaagde Feyenoord de bierprijs iets, maar ze schenken in de Kuip wel light bier.

https://twitter.com/FR_DaNnY_1908/status/902800228939698181

De kans dat je Heineken in je plastic glas aantreft is groot. Bij vijf van de 18 clubs komt het gerstenat van dit merk uit de tap. Daarmee verslaat het Jupiler, die vorig jaar nog aan kop stond. Wat ook opvalt is dat veel clubs kiezen voor een lokale brouwer. Zo schenkt Roda JC Brand, VVV-Venlo Lindeboom, FC Twente Grolsch en PSV Bavaria.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.