Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Sport 28 jul 2017 / 21:23 uur

Zeldzame afslachting Michael van Gerwen

6-16. En dan niet in het voordeel van Michael van Gerwen. De beste darter ter wereld is vrijdagavond op een zeldzame manier afgeslacht, door de man die vóór hem alles won, Phil Taylor.

Dubbels

Het totaal onverwachte verlies van Van Gerwen gebeurde in de kwartfinale van de World Matchplay in Blackpool, door darters gezien als het belangrijkste toernooi na het WK. Taylor gooide werkelijk alles raak, terwijl Michael van Gerwen met een prima gemiddelde van 101 de ene na de andere dubbel miste.

Taylor is bezig aan een afscheidsjaar als het gaat om de grote televisietoernooien. Van de 24 keer dat de World Matchplay is gehouden, won hij liefst 15 keer. In de vorige ronde was hij ook al veel te sterk van Raymond van Barneveld.

Zeldzame afslachting Michael van Gerwen
Phil Taylor zoals we hem de laatste tijd ook niet zo vaak zien. / Sean Dempsey | EPA

Onverslaanbaar

Van Gerwen was tot vrijdagavond 51 wedstrijden op grote toernooien achter elkaar niet verslagen, een record. Ook wist hij de laatste 17 kwartfinales tijdens tv-evenementen winnend af te sluiten.

„Ik had alles tegen vandaag denk ik”, reageerde de Brabander meteen na afloop. „De vorm was het hele toernooi al niet zo goed. Vandaag ging het okay, maar Phil mag je geen ruimte geven. Dit slaat nergens op en het mag niet gebeuren. Ik zal het wel moeten accepteren, hoe pijnlijk het ook is.” Dat het publiek fel tegen hem was, deerde Van Gerwen niet. „Ik kan alleen mezelf de schuld geven. Ik was gewoon niet goed. Ik ga gauw een vliegtuig boeken en naar huis.”

Daar kan hij zich met zijn vrouw en voorlopig zonder toernooien voorbereiden op het vaderschap. In Blackpool gaat het verder met de halve finales. Zonder Michael van Gerwen, een gegeven dat al twee jaar ondenkbaar is. Phil Taylor speelt tegen zijn stadsgenoot Adrian Lewis, de Schot Peter Wright neemt het op tegen de Noord-Ierse verrassing Daryl Gurney.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zeldzame afslachting Michael van Gerwen
Sluiten