Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 30 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Max Verstappen wordt gek van mailende meisjes

Wie Formule 1-sensatie Max Verstappen wil ontmoeten en dat probeert via een boeking op www.maxverstappen.nl komt voor een flinke verrassing te staan. Op de site kan je inderdaad Max Verstappen inhuren, deze Max komt echter niet in een pijlsnelle Red Bull voorrijden, maar in een langzaam dieselbusje vol met poppen. Want we hebben het hier over de 59-jarige Max Verstappen, poppenmaker en door kenners wel ‘de Nederlandse Jim Henson’ genoemd.

,,Het gebeurt heel vaak dat mensen denken dat ik de coureur ben”, reageert Verstappen. ,,Als ik aan de telefoon zeg: ‘hallo met Max Verstappen’, denken mensen dat ze in de maling worden genomen. Ik word er soms ook wel een beetje gek van. Vooral als fans, vaak meisjes, hele lange e-mails sturen. Maar oudere mannen of jongens bellen en appen ook en soms krijg ik heel persoonlijke brieven, die stuur ik dan keurig terug.”

Studio100

De poppenmaker, die in de tv-wereld zeer bekend is en poppen maakte voor onder meer de VPRO, Studio100, NTR, Talpa, de NCRV, RTL, MTV en De Efteling, heeft ook aangeboden om een einde te maken aan de onduidelijkheid en www.maxverstappen.nl te verkopen aan het management van de Red Bull-coureur.

Verkopen

,,Zij wilden het heel graag hebben, maar toen ik er geld voor vroeg, heb ik niets meer gehoord. Ik heb deze site al sinds het begin van internet en ik heb daarom wel een bepaald bedrag in mijn hoofd waarvoor zij de site mogen overnemen. Het is voor een beroemd coureur geen groot bedrag, maar voor mij wel. Ik weet wel een beetje wat coureurs verdienen.”

Het poppentheater van Verstappen is te boeken voor verschillende voorstellingen. Populair zijn: ‘Het boek van Eenhoorn’ en ‘Egel en de Trollebol’. Verstappen wordt niet vaker geboekt sinds de doorbraak van zijn jonge naamgenoot, dus het lijkt dat de poppenmaker alleen de negatieve effecten ondervindt van zijn naam. ,,Ach, hij kan er ook niets aan doen dat we dezelfde naam hebben. En het voordeel is dat nooit iemand mijn naam vergeet en ook niemand mijn naam verkeerd schrijft.”

Verstappen-poppen

Verstappen maakte al poppen van koning Willem-Alexander en Sinterklaas, maar een pop van de coureur staat niet in de planning. ,,Dat zou ik hooguit een keer commercieel kunnen doen. Ik ben namelijk de enige die poppen onder de naam Max Verstappen kan verkopen zonder dat het illegaal is.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.