Metro
Metro Sport 13 aug 2016 / 16:29 uur

Rio 2016: Roeiers mannen acht veroveren brons

De roeiers mannenacht hebben brons gewonnen op de Olympische Spelen. De ploeg van coach Mark Emke eindigde in Rio de Janeiro in een tijd van 5.31,59. Groot-Brittannië pakte het goud, Duitsland won zilver.

De Holland Acht bestond in Rio uit Dirk Uittenbogaard, Boaz Meylink, Kaj Hendriks, Boudewijn Roëll, Olivier Siegelaar, Tone Wieten, Mechiel Versluis, Robert Lücken en stuurman Peter Wiersum. Siegelaar is de routinier van de ploeg. Hij was bij Peking 2008 (vierde) en Londen 2012 (vijfde) ook al van de partij in de Holland Acht.

Veel indruk

Het Nederlandse vlaggenschip kwam maandag in de serie als tweede over de finish, op bijna 2 seconden van Groot-Brittannië en 0,12 seconde voor Nieuw-Zeeland. In de herkansing op donderdag eindigde de Nederlandse boot als tweede.

De Holland Acht maakte eind mei bij de wereldbeker in Luzern met goud veel indruk. Mede daardoor behoorde de ploeg van Emke in Rio de Janeiro vooraf al tot de medaillekandidaten. Bij de WK vorig jaar behaalde de Holland Acht eveneens brons.

De laatste olympische medaille haalde de Holland Acht bij Athene 2004 (zilver).

De Nederlandse roeiploeg boekte in Rio de Janeiro met drie medailles een prima eindresultaat. Eerder veroverden de lichte dubbel dubbeltwee (Maaike Head/Ilse Paulis) goud en de vrouwen dubbelvier zilver.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rio 2016: Roeiers mannen acht veroveren brons
Sluiten