Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 9 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Top 3 sportvideo’s: Teleurstellingen voor schaatsers

Het WK Allround in Calgary was snel voorbij voor Koen Verweij. De droom om zijn WK-titel van 2014 te prolongeren moest hij na een seconde of zes al laten varen. Hij bleef op de 500 meter met de punt van zijn schaats in het ijs steken en kwam ten val. Vervolgens had hij te veel last van zijn knie om de 5 kilometer nog te rijden.

1. Voor Koen Verweij liep het WK allround afgelopen weekend door een vroege val uit op een drama. Op de Olympische Spelen van 2014 was hij ook zeer teleurgesteld na zijn optreden op de 1500 meter. Toen hield hij er echter wel een zilveren medaille aan over.

2. Over zware teleurstellingen op beslissende momenten kan Sven Kramer ook meepraten. Hij won op de Spelen in 2010 met afstand de 10km, maar werd door een verkeerde wissel gediskwalificeerd.

3. Ook in maart van het vorige jaar ging het mis bij Kramer. Hij eindigde zijn 5 kilometer op het NK met een zogenaamde ‘kickfinish’. Omdat hij op de eindstreep niet met beide schaatsen op het ijs stond, werd hij gediskwalificeerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.