Johan van Boven
Johan van Boven Sport 27 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Feyenoord-AS Roma tijdelijk gestaakt

De wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma in de Europa League is donderdag na 55 minuten stilgelegd en na een afkoelingsperiode van een klein kwartiertje hervat. De Franse scheidsrechter Clément Turpin dirigeerde beide ploegen naar de kleedkamer, omdat supporters van de club uit Rotterdam voorwerpen op het speelveld van De Kuip gooiden. Ze deden dat uit onvrede over een rode kaart voor Mitchell te Vrede.

Boete

Feyenoord moet vrezen voor een hoge boete van de UEFA. Na de openingstreffer van AS Roma van Adem Ljajic gooiden supporters van de thuisploeg ook al voorwerpen op het veld.

Banaan

Arbiter Turpin moest in de eerste helft ook al een grote opblaasbare banaan van het veld laten halen. De scheidsrechter legde na dit incident ook even het spel stil, omdat hij het vermoeden leek te hebben dat fans van Feyenoord de banaan naar een donkere speler van AS Roma hadden gegooid.

Rome

Supporters van Feyenoord brachten hun ploeg vorige week in de aanloop naar het uitduel met AS Roma slecht in het nieuws door grote vernielingen in de historische binnenstad van Rome aan te brengen.

Op het moment dat de wedstrijd werd stilgelegd, leidde AS Roma met 1-0. Elvis Manu bracht Feyenoord direct na de hervatting op 1-1, maar het antwoord van AS Roma duurde niet lang. Ook na de tweede Italiaanse treffer, van Gervinho, gooiden teleurgestelde fans van Feyenoord weer spullen op het veld. Scheidsrechter Turpin raapte enkele voorwerpen op, maar besloot het duel vooralsnog niet opnieuw te onderbreken.

Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde vorige week in 1-1.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.