Redactie Metro
Redactie Metro Sport 4 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Cluj krijgt 24 punten aftrek

CFR Cluj is door de Roemeense voetbalbond bestraft met een aftrek van 24 punten omdat de club kampt met oplopende schulden. De club is zo’n 20 miljoen euro schuldig aan de overheid, spelers en trainers. Spelers dreigden in november al met een staking vanwege onbetaalde lonen en bonussen.

CFR Cluj had 34 punten uit 17 duels en zakt door de straf van de tweede naar de achttiende en laatste plaats, een punt achter nummer voorlaatst Rapid Boekarest. De tweede seizoenshelft begint op 21 februari.

Glorietijd

CFR Cluj werd sinds 2008 drie keer kampioen en haalde daarmee ook drie keer de groepsfase van de Champions League. Het laatste kampioenschap dateert van 2012. In de groepsfase van de Europa League 2009-2010 speelde Cluj tegen PSV. De Eindhovenaren wonnen in de tweede stad van Roemenië met 2-0 en zegevierden thuis met 1-0.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.