Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Opvallend 7 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Straat in Vught ontruimd vanwege verkeerd bezorgde e-reader: ‘Schaam me dood’

Het was even schrikken voor de bewoners van de Kleine Gent in Vught toen gisteren de straat afgezet werd vanwege een verdacht pakketje voor een leegstaande woning. Twee huizen werden uit voorzorg ontruimd en de Explosieve Opruimingsdienst (EOD) werd ingeschakeld. Maar van gevaar was geen sprake. Het pakketje bevatte namelijk helemaal geen explosieven, maar een doodgewone e-reader, die op het verkeerde adres was bezorgd.

Die bestelling kwam van Stientje. ’s Middags had ze al een mail ontvangen met het bericht dat de e-reader bezorgd was. „Dus ik naar de brievenbus voor de deur. En die is groot genoeg voor pakketjes die ik bestel. Maar helemaal niks”, vertelt ze aan het Brabants Dagblad.

Niet veel later werd de straat afgezet en verschenen de hulpdiensten. Dat was ook het moment dat Stientje het vermoeden kreeg dat dit circus weleens met haar pakketje te maken zou kunnen hebben.

Pakketje omwikkeld met zwart tape

Voor de deur van een leegstaande woning, een paar meter verderop in de straat, was een pakketje voor de deur gezet. „Het bleek nogal een verdacht pakketje te zijn. Zeker omdat het met zwarte tape omwikkeld was. Niemand durfde het om te draaien om te kijken wat het juiste adres zou zijn.”

Politie, brandweer en ambulance rukten massaal uit en ook de EOD werd opgeroepen om onderzoek te doen naar het pakketje. Ook werden er uit voorzorg twee huizen ontruimd en werd de straat in een ruime omtrek afgezet. „Ik schaam me dood”, aldus Stientje. „Het spijt me heel erg. En dan mochten buurtbewoners ook nog eens hun huis niet uit.”

E-reader inmiddels in handen van Stientje

Inmiddels is de e-reader in handen van Stientje. Hoe het pakketje voor het leegstaande huis verderop terecht is gekomen, blijft een raadsel. Een tikfout in het adres is volgens Stientje uitgesloten. „Nee echt, ik heb niet het verkeerde huisnummers ingevuld.”

Stientje is dankbaar voor alle hulpdiensten. „Heel veel dank aan alle hulptroepen die vandaag zijn geweest en mijn excuus aan alle buurtgenoten die hun huis niet uit mochten. Een goed verhaal met mijn e-reader.”

Sarah verloor haar meervoudig gehandicapte dochter: ‘Zij heeft mij de grootste lessen geleerd’

Deze Wie is de Mol?-kandidaten worden nú al het meest verdacht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties