Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 7 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

EU-topman Michel gaat meedoen aan Europese verkiezingen in juni

De voorzitter van de Europese Raad, de Belg Charles Michel, gaat in juni meedoen aan de Europese verkiezingen. Hij zei in gesprek met de kranten Le Soir en De Standaard dat hij lijsttrekker wordt van de Mouvement Réformateur (MR, Hervormingsbeweging). Wanneer hij 9 juni een zetel in het Europese Parlement wint, zal hij naar verwachting half juli aftreden als voorzitter van de raad.

Volgens Michel is „het Europese project op een kruispunt van wegen beland en is het daarom nodig de legitimiteit van de Europese democratie te stimuleren”. Hij zei dat hij campagne gaat voeren, maar die wordt geen beletsel voor zijn taken als raadsvoorzitter. Michel heeft die functie sinds 2019.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties