Cassandra Oostrom
Cassandra Oostrom Opvallend 5 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Rotterdamse vrouw ontvangt per ongeluk honderden euro’s aan cash

Een Rotterdamse vrouw is het nieuwe jaar met een wel heel bijzonder probleem begonnen. Op haar mat belandden de afgelopen tijd meerdere enveloppen met daarin honderden euro’s cash. Bij de contanten zat een handgeschreven briefje, met daarop de tekst ‘Als dank voor al het goeds dat je voor mij gedaan hebt’.

Het klinkt als een wonder. Maar er is alleen één probleem: de enveloppen behoren helemaal niet toe tot de vrouw. Ze zijn verkeerd bezorgd. De politie is daarom op zoek naar de gever, zo meldt zij op Facebook.

Honderden euro’s aan cash

Een paar maanden geleden vond de vrouw de eerste envelop op haar deurmat. Daarin zat 250 euro cash. Erbij zat een briefje met de tekst ‘doe er wat leuks van of geef het aan een goed doel’. Van wie het was of van welk adres het briefje kwam, stond er niet bij. Maar wat ook niet klopte, en wellicht het belangrijkst detail, was de naam op envelop. Dat bleek een onbekende naam te zijn.

De vrouw besloot daarom de 250 euro over te maken naar het goede doel en het hele voorval te vergeten. Maar een week later belandde er nog een envelop op de deurmat. En een week erna nóg een. Dit keer met maar liefst 1000 euro cash. De teller stond inmiddels op ruim 1800 euro in contanten.

Afzender onbekend

De vrouw wist van verbazing niet wat ze moest doen en stapte daarom naar de politie. „Dit is wel een heel bijzonder verhaal.” De politie is op zoek gegaan naar de afzender, maar heeft tot dusver niemand gevonden. „Ondanks een grote zoekslag in onze systemen blijven we in het duister tasten”, meldt de politie, die een vermoeden heeft dat het afkomstig is van een 70-jarige Turkse man.

RTV Rijnmond meldt dat de vrouw het geld inmiddels heeft overgemaakt naar een goed doel. De politie zoekt verder naar de afzender.

Inflatie in 2023 gedaald naar 3,8 procent, ruim de helft van 2022

Royal Mail eert Spice Girls met reeks postzegels

‘Blade runner’ Oscar Pistorius komt vrij

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties