Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 5 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Royal Mail eert Spice Girls met reeks postzegels

De Britse post brengt een reeks speciale postzegels uit om de dertigste verjaardag van de oprichting van de populaire meidengroep Spice Girls te vieren, melden Britse media.

Emma Bunton, Victoria Beckham, Geri Halliwell-Horner, Melanie Chisholm en Melanie Brown vormden de Spice Girls in 1994. Pas in 1996 werden ze met hun megahit Wannabe wereldberoemd. Daarna volgden onder meer Say You’ll Be There en Spice Up Your Life. Met meer dan 100 miljoen verkochte platen zijn de Spice Girls een van de meest succesvolle Britse acts ooit.

De collectie van vijftien zegels brengt enkele van hun grootste momenten in herinnering, waaronder de Brit Awards van 1997, de slotceremonie van de Olympische Spelen van 2012 en hun comeback-tournee. Alle leden van de groep hebben hun eigen zegel, met Geri Halliwell in de beroemde Union Jack-jurk.

Royal Mail zegt dat het nauw samenwerkte met de band om de afbeeldingen te kiezen. De collectie is de eerste die aan een vrouwengroep wordt gewijd. Eerder kregen vijf bands hun eigen postzegels: The Beatles, Pink Floyd, Queen, The Rolling Stones en Iron Maiden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Reacties