Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Opvallend 7 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Adrenaline-zoekers opgelet: eerste waterglijbaan met looping geopend in Nederland

Nederland is een attractie voor durfallen rijker. En het gaat hierbij niet om de zoveelste achtbaan met een inventief randje, maar om waterpret. In Center Parcs De Kempervennen in Westerhoven is vandaag namelijk een waterglijbaan met een (bijna) looping geopend.

Naast een waterglijbaan die over de kop gaat, hebben ze er in het vakantiepark in het Brabantse Westerhoven nóg een nieuweling bij. Namelijk de bandenglijbaan ‘Aqua Racer’. „Spectaculair”, volgens het vakantiepark. De Aqua Racer is de eerste in zijn soort in de Nederlandse parken, volgens Center Parcs. „In Duitsland is hij al een grote hit. Je neemt plaats in een grote opblaasband, alleen of met z’n tweeën, en je glijdt al draaiend naar de eindstreep, 9 meter lager en 105 meter verder.”

‘Over de kop’ in nieuwe waterglijbaan

Maar de ster van de show is de waterglijbaan met de looping, met de passende naam ‘Aqua Loop’. Het is er een voor ‘echte thrillseekers’, zegt het vakantiepark. Het is de eerste loopingglijbaan in Nederland, van 88 meter lang. Maar hoe gaat dat dan? „Op 11,5 hoogte stap je in een lanceercabine, dan schiet je omlaag in een vrije val met zo’n 50 km/u en dan ga je de scherpe bochten in en zelfs weer eens omhoog – niet een volledige looping, maar reken maar dat het wel zo voelt”, zo klinken de woorden van het vakantiepark waar de nieuwe glijbanen huizen. 

De Aqua Loop is een zogeheten ‘dropside’ glijbaan, waarbij het gevoel van over de kop gaan wordt gesimuleerd. Vandaar dat je niet écht een looping in de glijbaan maakt, maar het wél zo voelt. In de video hieronder van Theme Park Science worden de nieuwe glijbanen tot in detail uitgelegd. Ook volgden zij het bouwproces.

Officieel geopend

De twee glijbanen zijn onderdeel van de grote verbouwing van het vakantiepark. Comedian Steven Brunswijk en YouTube host Jay Jay Boske hebben de waterglijbanen vandaag gezamenlijk geopend.

Eerste LHBTIQ+-camping voor kinderen en jongeren opent haar (tent)deuren: ‘Experimenteren met identiteit’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Adrenaline-zoekers opgelet: eerste waterglijbaan met looping geopend in Nederland
Sluiten