Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 29 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Push-ups Johnson leiden tot schaamte en afgrijzen: ‘He has tits!’

Engelsen worstelen vaker dan de meeste Europeanen met obesitas en daar wil Johnson wat aan doen. Zelf is hij topfit, bewees hij gisteren door push-ups te doen tijdens een interview. De foto belandde op de voorpagina, tot schaamte van vele Britten. En hij wordt nu zelfs met Putin vergeleken.

Even eerlijk: ook jij hebt op vakantie op Mallorca of Kreta vast weleens naar een meisje/vrouw met te veel lichaam voor haar minuscule kledij gekeken en gedacht: „Een Engelse, for sure.” Net zoals je op diezelfde vakantie wist dat de badhanddoek ‘ochtends vroeg op de stretcher bij het zwembad van een Duitse vakantieganger was. Misschien wat stereotyperend, maar dat Britten vaker kampen met overgewicht dan andere Europeanen, is ook premier Boris Johnson niet ontgaan.

‘Verenigd obesitas’

Johnson zei vandaag in een radio-interview dat hij vindt dat er iets moet worden gedaan aan obesitas in het Verenigd Koninkrijk. „Ik heb altijd een erg tolerante kijk gehad op overgewicht”, zei de premier. „Maar als je naar de statistieken kijkt en naar de druk op de zorg, ben ik bang dat we aanzienlijk dikker zijn dan mensen in andere Europese landen, behalve dan de Maltezen om een of andere reden.” Johnson voegde toe dat hij de obesitas onder Britten een reëel probleem vindt. „Iedereen weet dat dit lastig is, maar ik denk dat we dit moeten benoemen.”

Fit als een ‘slagershond’

Zelf zegt de premier, die eind april vader werd van een jongetje (Wilfred Lawrie Nicholas Johnson), flink te zijn afgevallen nadat hij besmet was geraakt met het coronavirus. Johnson staat bekend om zijn soms excentrieke optredens en hij houdt zijn reputatie hoog. Of eigenlijk heel laag bij de grond. Want gisteren zei hij in een interview met de krant Mail on Sunday dat hij zich inmiddels zo fit as a butcher’s dog (vrij vertaald: als een hoentje) voelt, en drukte zich een aantal keer op om dat te bewijzen. Op social media werd veelal met afgrijzen gereageerd. „He has tits.”

Z’n sportieve uitspatting was bedoeld om aan te geven dat hij klaar was om alles aan te pakken wat in de strijd tegen het coronavirus zou komen, maar veel mensen vergeleken het met de Russische president Putin. Die klom halfnaakt op z’n paard en liet zich fotograferen om te tonen hoe goed hij in vorm was.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Push-ups Johnson leiden tot schaamte en afgrijzen: ‘He has tits!’
Sluiten