Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Amsterdammer filmt tientallen wildplassers

Een Amsterdamse journalist was het aantal wildplassers voor zijn deur tijdens Koningsdag zo zat, dat hij dit jaar besloot een camera op te hangen. De camera legde tientallen wildplassers vast op de gevoelige plaat.

Harmen van der Ploeg liet de camera ruim een uur hangen en zag de teller al snel flink oplopen. Hij liet aan de NOS weten dat hij zich bewust is van het feit dat hij het niet zo nauw heeft genomen met de privacyregels, maar dat er graag voor over heeft. Een eventuele boete zal hij zogezegd aanvechten.

Ramen wassen

„Het weegt niet op tegen de ergernis van het wildplassen. Mijn buren waren vandaag volop in de weer om hun ramen te wassen” aldus Van der Ploeg.

Ondanks deze jaarlijkse ergernissen vertelt Van der Ploeg wel met veel plezier in zijn straat te wonen. „Met Koningsdag vluchten we, want ik word agressief van de wildplassers.” Van der Ploeg woont om de hoek bij de Westerstraat, waar ieder jaar tijdens Koningsdag grote feesten worden georganiseerd.

Actie

Hij schat dat er dit jaar in totaal ongeveer honderd wildplassers zijn geweest. Volgens hemzelf een lage score, maar zijn vermoeden is dat veel mensen met hoge nood zijn uitgeweken naar een nabijgelegen bouwplaats.

Van der Ploeg hoopt met zijn beelden de gemeente Amsterdam wakker te schudden, en actie te ondernemen. „Ik hoop dat we dan minder overlast hebben van het wildplassen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.