Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Apple wil emoji’s voor mensen met een beperking

Als het aan Apple ligt, zijn er binnenkort ook emoji’s van onder andere mensen in een (elektrische)rolstoel, van een oor met een gehoorapparaat en van een blindengeleidehond.

Het bedrijf diende vrijdag een voorstel in bij Emojipedia voor dertien nieuwe emoticons. De plaatjes zijn te zien op Emojipedia.

Betere representatie

Bij de aanvraag voor de opname van de nieuwe emoji’s bepleit Apple dat de symbolen mensen met een beperking beter representeren. ,,Er zijn al veel opties voor emoji’s, maar die vertegenwoordigen misschien niet de ervaringen van mensen met een beperking", aldus het bedrijf.

Een deel van de voorgestelde nieuwe emoji. Foto: Apple/Emojipedia

Daarbij meldde de electronicagigant dat het nog niet de bedoeling is om een uitgebreide lijst te maken van alle mogelijke beperkingen, maar dat het voorstel een startpunt is.

Of de emoji’s daadwerkelijk binnenkort te versturen zijn, is nog niet bekend. De plaatjes moeten nog worden goedgekeurd door Unicode. Dan kunnen ze op een lijst komen voor Emoji 12.0, die in het begin van 2019 beschikbaar zal zijn.

Voor wie de gangbare emoji’s zat is, is het nog maar even wachten. In de tweede helft van 2018 komen er 157 nieuwe beschikbaar, waaronder een kangoeroe, mensen met rood haar en voeten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.