Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 16 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Vliegtuig landt met vogel vast in neus

Bijzondere beelden van een vliegveld bij de Amerikaanse stad Miami. Daar landde een vliegtuig van American Airlines met een vogel vast in de neus van het toestel.

‘Bird strike’

Het toestel kwam uit Mexico en kreeg in de lucht te maken met een zogenaamde ‘bird strike’, oftewel: een botsing met een vogel. Dat gebeurt wel vaker, maar dat een vogel met zijn kop vast blijft zitten in het toestel is wel uniek! Het is nog onduidelijk om wat voor soort vogel het gaat. In de video lijkt het alsof de vogel nog leeft maar schijn bedriegt. De harde wind veroorzaakt de beweging in de vleugels.

Jagers

Naast de vogel is er nog een gat in de neus van het vliegtuig aangetroffen. Botsingen met vogels kunnen gevaarlijke situaties opleveren. Zo worden er op Schiphol jagers ingezet om de rondvliegende ganzen te schieten. Ook behandelen de jagers ganzeneieren met een bepaald middel waardoor de eieren niet meer uit kunnen komen. Op deze manier wordt getracht gevaarlijke situaties te vermijden. Gelukkig kwam dit toestel, een Airbus A319, er met wat ‘kleerscheuren’ vanaf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.