Nieuwssnack

Camera videoTv-avond: Geer en Goor gieren tussen de lakens

Geer giert het uit om de droge grapjes van Goor. /still RTL

Foto van 'Constance van Amstel'

7 SEP 2017

Of er nog iets op de buis is deze donderdagavond? Zeker wel! Metro selecteert iedere dag de drie leukste programma's van de avond waarvoor je lekker op de bank kunt ploffen. Of later terugkijken natuurlijk.

Gieren tussen de lakens

Het mag dan sinds het optreden van Gordon bij RTL Late Night afgelopen maandag even niet zo boteren tussen 's lands favoriete stiefzusters, tijdens de opnames van Geer en Goor Stevig Gebouwd leek het allemaal nog koek en ei tussen Gerard Joling en Gordon. Althans, in de eerste aflevering van de show waarin de twee wekelijks ouderen helpen met de verbouwing van een gezellig onderkomen, blijven ze 'gezellig' slapen in een bouwkeet komt Geer niet meer bij als Goor hem maar blijft beledigen. Wij ook niet trouwens.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Waar en wanneer: donderdagavond om 20.30 uur op RTL 4

Seksklets met Sophie

Sophie Hilbrand bespreekt in haar nieuwste programma Hotel Sophie met stellen over seks. Want zo, zegt de blonde tv-maakster: „Het geeft een enorme vrijheid en opluchting om daar eens 'gewoon' over te praten." In de eerste aflevering gaat het over lange relaties. Wat zorgt ervoor dat de seks verdwijnt als je al langer bij elkaar bent en hoe zorg je ervoor dat seks een onderdeel blijft van je relatie? In het volgende fragment zien we een wat ouder stel die daar in elk geval geen enkele moeite mee heeft. 'Soms wel drie keer per dag!'

Waar en wanneer: donderdagavond om 22.15 uur op NPO 1

Tip tegen droge lippen...

Ilse Delange zat de afgelopen tijd voor de AVROTROS in het Amerikaanse Nashville. Ze maakte er haar nieuwe programma Ilse's Veranda en dat deed ze natuurlijk niet alleen; tal van Nederlandse collega's liet ze overvliegen om het op die veranda eens lekker te hebben over dat waar Nashville om bekend staat: countrymuziek. In de eerste aflevering is Guus Meeuwis van de partij. Samen zoeken ze naar de ware smart van de muziek en luisteren naar een man die fluit met een fles. En hij heeft nog wel een tip voor Ilse.

Waar en wanneer: donderdagavond om 21.20 uur op NPO 1


Views

100+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Dit gebeurt er als politiehonden te oud worden

Foto: ANP

Foto van 'Cerise van Vliet'

GISTEREN

De politie gebruikt voor verschillende werkzaamheden honden. Zo zijn de viervoeters uitermate geschikt voor het opsporen van drugs of explosieven en kunnen ze razendsnel vluchtende boeven achterna rennen.

Regelmatig zien we schattige puppy's die getraind worden om later een stoere politiehond te worden, maar wat gebeurt er met de honden als ze te oud worden voor het werk? „Eigenlijk heel simpel: ze gaan, net als hun menselijke collega’s, met pensioen" schrijft de Amsterdamse politie op Facebook. Ze hoeven dan niet meer te werken en er wordt een fijn huis gezocht om de oude dag door te brengen.

Vaak hoeft de politie niet lang te zoeken naar zo'n warm plekje voor de oude dag van de trouwe dienaar: „Vaak blijven de honden gewoon bij hun geleiders wonen. Ze verhuizen dan van hun kennel naar de kachel." Eén van de agenten die haar trouwste collega nu in huis heeft is Kate.

Speciale band

Volgens haar had de hond vanaf het allereerste moment een speciaal plekje in haar hart veroverd: „Het was voor mij al meteen duidelijk dat hij nooit meer bij mij weg zou gaan. Na jaren waarin hij mijn beste maatje op straat is geweest, jaren waarin ik heel erg veel aan hem heb gehad, jaren waarin hij letterlijk en figuurlijk voor mij door het vuur is gegaan, werd het werken hem fysiek te zwaar. Natuurlijk mocht hij toen zijn kennel verruilen voor mijn warme bank. Ik hoop dat hij voor elke boef die hij voor mij gevonden heeft, nog een jaar bij mij mag blijven. Dan hebben we samen nog een mooie, lange tijd voor de boeg."

De richtlijnen van de politie stellen dat de honden tot hun tiende jaar bij de mannen en vrouwen in het blauw blijven werken. Het komt voor dat honden wat jonger of ouder zijn als ze stoppen, dat ligt eraan of zij hun werk nog goed kunnen uitvoeren en gecertificeerd zijn. De meeste honden zijn twee of drie als ze aan de slag gaan als politiehond, dus dat is nog een aardige carrière voor zo'n beestje.

Op het bericht van de politie reageert ook een trainer van de honden. Zij schrijft dat trainers - die de honden klaarstomen om bij de politie te werken - ook de kans krijgen hun leerlingen in huis te nemen na hun pensioen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

500+

Baby kruipt over de snelweg in Vietnam

Camera videoBaby kruipt over de snelweg in Vietnam

Automobilisten schoten te hulp. Foto: Videostill.

Foto van 'Hester Ramaker'

GISTEREN

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de leukste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van woensdag.

Baby

In Vietnam moest een aantal automobilisten plots op de rem doordat een baby over de snelweg kroop. Even later komt de moeder aangesneld om de baby in veiligheid te brengen.

Anouk

Anouk had dinsdagavond een verrassing in petto voor de kijkers van RTL Weer. Tijdens het programma zong Anouk haar nieuwe nummer Lente.

Wateroverlast

Tijdens werkzaamheden aan een snelweg in Californië werd per ongeluk een waterleiding geraakt. Na een halfuur ging de kraan eindelijk dicht.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

100+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Likeability of 6

Hoe hackable ben jij? Doe deze snelle test!

In opdracht van de Rijksoverheid

15 MAA 2018

Hoe hackable ben jij? Doe deze snelle test!

Onze wereld wordt met de dag digitaler en daarmee wordt de bescherming van onze data dus ook telkens weer belangrijker. Toch gaan veel mensen wat slordig om met hun gegevens en daardoor zijn zij makkelijk te hacken. Ben jij wel goed beveiligd of ben jij hackable? Met deze test kom je er snel en makkelijk achter.

1. Als ik een melding krijg dat ik kan updaten, dan...

a. Laat ik die melding lekker even staan. Waar zijn die updates goed voor?

b. Voer ik de update meteen uit.

2. Voor elke site gebruik ik...

a. Hetzelfde wachtwoord, lekker makkelijk.

b. Een ander wachtwoord, wel zo veilig.

3. Mijn computer back-uppen, dat doe ik...

a. Heel soms, als ik daar zin in heb.

b. Regelmatig.

4. Ik krijg een mailtje van mijn bank met een link. Die link...

a. Klik ik meteen aan.

b. Klik ik niet aan. Ik lees eerst de inhoud van de mail en kijk naar het e-mailadres waar hij vandaan komt.

Als je alleen maar b hebt geantwoord, dan ben je heel goed bezig. Hackers krijgen jou niet zomaar te pakken. Heb je bij een of meerdere vragen ook het eerste antwoord? Dan kun je er met een aantal makkelijke maatregelen voor zorgen dat jij een moeilijker doelwit bent voor hackers.

1 Voer updates snel uit

Voor velen zijn de updates van je besturingssysteem een beetje als huiswerk: uitstellen totdat je écht niet meer anders kan. Maar die updates zijn er voor een reden. Fabrikanten brengen updates vaak uit om ervoor te zorgen dat beveiligingslekken in het door jou gebruikte systeem gedicht worden. Daardoor is de kans veel groter dat als je te lang wacht met updaten, je gehackt wordt. Dus laat je telefoon, tablet en computer maar gewoon meteen updaten zodra je een melding krijgt dat dat kan.

2. Gebruik een ander, goed wachtwoord voor élke website

Het is begrijpelijk als je het lekker makkelijk vindt om één wachtwoord te gebruiken voor elk account op elke website. Maar veilig is het niet. Als iemand dan een van je accounts weet te hacken, heeft hij gelijk toegang tot alle dingen die jij op het internet doet. Zeker bij overheidsdiensten als DigiD kan dat hele nare gevolgen hebben. Gebruik daarom voor elke website een ander, goed password met veel letters, cijfers en andere tekens.

Als je dat onhaalbaar vindt, dan is dat heel begrijpelijk. Bovendien ben je niet de enige. Ruim de helft van de Nederlanders ziet het aanhouden van een ander wachtwoord voor elke site als onmogelijk, zo blijkt uit onderzoek. Gebruik in dat geval een wachtwoordmanager. Met zo'n wachtwoordmanager – een digitale kluis voor je wachtwoorden en gebruikersnamen - heb je altijd al je wachtwoorden bij de hand. Je hoeft dan nog maar één sterk wachtwoord te onthouden: het wachtwoord voor je wachtwoordmanager.

3. Voer regelmatig back-ups uit

Ook back-ups maken is zo'n klusje waarvan je denkt: dat komt later wel. Waarbij 'later' meer dan eens 'nooit' blijkt. Maar back-ups zijn ontzettend belangrijk. Als je computer besmet raakt met een virus, dan kan het zijn dat ook al je bestanden weg zijn. Op dat moment slaak je waarschijnlijk een enorme zucht van verlichting als je een recente back-up op je externe harde schijf hebt staan. Dat is die paar minuten dat je bezig bent met een back-up maken dubbel en dwars waard.

4. Let op waar je op klikt

Let altijd op waar je op klikt. Een link lijkt misschien onschuldig, maar het klikken op zo'n link kan ervoor zorgen dat er schadelijke software wordt geïnstalleerd op je apparaat. Ook bijlages bij e-mails kunnen een dergelijk effect hebben. Kijk daarom bij mails altijd naar het taalgebruik. Als het niet goed voelt, neem dan het zekere voor het onzekere: klik niet op de link, maar tik zelf het webadres in.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_a283096e65c0095cd3475af0540ea5f0066814ff_avataruser_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Views

1k+

Lees de Metro van 21 maart nu al online

Lees de Metro van 21 maart nu al online

Je kunt de Metro van morgen nu al online lezen. / ANP

Foto van 'metronieuws'

20 MAA 2018

De krant van morgen (woensdag 21 maart) staat vanaf nu online. Daarin staat een groot verhaal over Facebook en Cambridge Analytics. Dat laatste bedrijf heeft de Facebookgegevens van maar liefst 50 miljoen mensen in handen gekregen. Hoe kan dat en hoe ernstig is dat?

Verder kiest Nederland morgen zijn nieuwe volksvertegenwoordigers in de gemeenteraad. Ook daar lees je alles over in de Metro van morgen.

De volledige krant is nu al hier te vinden.


Views

100+

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Proevende heren van Beer in a Box met vlnr: Victor Kuppers, Armand Haan, Tim Remmerswaal.

In samenwerking met Beer in a Box

In samenwerking met Beer in a Box

16 MAA 2018

Het proeven van bier is niet zomaar een kwestie van veel goudgele rakkers nuttigen en dan een kenner zijn.

Het glas aan je lippen zetten, kantelen en gaan! En dan denken dat je iets over een biersmaak kunt vertellen? Nee ho maar. Bier proeven is veel meer dan het drinken, is de stellige overtuiging van de heren van het Alkmaarse Beer in a Box. Tim Remmerswaal, Armand Haan en Victor Kuppers van het nog jonge online bedrijf in speciaalbieren móeten het wel weten. Zij stellen, in samenwerking met kenners in een testpanel, de ‘beer in a boxen’ samen. Zij komen er op een gegeven moment achter welk smaakprofiel je hebt en welke bieren bij jou passen. Zo kan Beer in a Box je uitdagen met nieuwe speciaalbieren, zonder dat je bij je abonnement ooit dezelfde soort in huis krijgt. Die heren nemen je in vijf bier-proef-stapjes mee en kun je langzaam op weg gaan een echte bierconnaisseur te worden.

1 De geur van je bier

De geur (het aroma) wordt gevormd door de smaakstoffen in het bier die het slijmvlies in je neus prikkelen. Deze komt tot je via de neus en de mondholte. De temperatuur van het bier speelt een belangrijke rol. Hoe hoger die temperatuur, hoe meer smaakstoffen er verdampen en hoe meer deze in je holtes tot uiting komen. Een koud biertje heeft dus minder smaak dan een lauwere variant. Dat verklaart ook waarom een bier anders ruikt dan hij smaakt. Zodra bier in je mond terecht komt, wordt het opgewarmd en komen de geurstoffen vrij.

2 Gaat de smaak over de tong?

Het is een fabeltje dat smaken een eigen plaats op de tong hebben. Zoet, bitter zuur, zout en umami ervaar je met je hele tong. Zout en umami, de hartige smaken, komen in de regel niet in bier voor, de andere smaken wel. Echter, dit zijn de primaire smaaksensaties. Het echte proeven gaat vooral met de slijmvliezen in je neus en keel.

3 Mondgevoel

Hoe voelt het bier aan in je mond? Denk hierbij aan de prikkeling van het aanwezige koolzuur, hoe het in bier in je mond kleeft, de zeepachtigheid van het vocht en hoe je mond en tong samentrekken.

4 Volheid (body)

Van zachte boterige romigheid tot ‘water’ en alles ertussenin. De body van je bier bepaalt hoe je de smaak ervaart en vaak ook hoe lang hij blijft hangen.

5 Nasmaak

De nasmaak is de smaak die in je mond en neus overblijft nadat je het bier hebt doorgeslikt. Dat kan veranderen. Bier kan uitvloeien in een andere smaak. Het zoet komt bijvoorbeeld eerst, dan het bitter. Net als in het echte leven… Veel proefplezier!

Bier proeven veel meer dan even wat wegklokken

Speciaalbieren van Beer in a Box. / Femmy Weijs

Proefbox voor de Metrolezer

Speciaal voor Metrolezers is een ProefBox met zes speciaalbieren ontwikkeld. Beer in Box neemt ‘starters’ zo mee op ontdekkingstocht in de wereld van de smaken en geuren van speciaalbieren. De doos is bedoeld voor mensen die hun smaak graag willen weten. Victor Kuppers: „Zodra je je smaken in de smiezen hebt, kun je andere speciaalbieren gaan ontdekken. Wij beloven het beste te vinden binnen jouw smaakpallet.”

Wie Metro’s proefbox wil proberen gaat naar Beerinabox.nl/metro. Gebruik de actiecode metro en je krijgt er een gratis ‘beregoed bierglas’ bij.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

300+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Nieuwe Gorillaleider voor de Apenheul

Nieuwe Gorillaleider voor de Apenheul

Bao Bao, de nieuwe leider van de gorilla's in de Apenheul. / Apenheul

Foto van 'Imre Himmelbauer'

20 MAA 2018

De gorilla's van de Apenheul hebben een nieuwe leider. Bao Bao, die uit de Taipei Zoo in Taiwan komt, zal de groep gaan leiden. Hij volgt de 24-jarige zilverrug Jambo op, die verhuist naar een andere dierentuin.

De 33-jarige Bao Bao heeft nog niet eerder een groep geleid en maakt nu achter de schermen kennis met de eerste vrouw. Later zal hij ook aan de andere gorillavrouwen geïntroduceerd worden.

Bao Bao is op jonge leeftijd illegaal uit het wild gehaald. In 1987, op tweejarige leeftijd, schonken de eigenaren de gorilla aan de Taipei Zoo.

Jambo

De oude leider, Jambo, had de groep maar liefst dertien jaar onder zijn hoede. In die tijd heeft hij gezorgd voor acht gezonde kinderen.

Nu zijn genen dermate goed vertegenwoordigd zijn in de groep, wordt het tijd voor Jambo om, samen met drie zonen, te verhuizen. Waar de 23-jarige zilverrug naartoe gaat, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

94

Likeability of 3

Rutte vergelijkt referendum met 'leuk kantklossen'

Mark Rutte/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

20 MAA 2018

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de opmerkelijkste en/of leukste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van dinsdag 20 maart.

Kantklossen

Een nog al opmerkelijke uitspraak van premier Mark Rutte tijdens een interview met een EenVandaag over de afschaffing van het raadgevend referendum. Als hem wordt voorgelegd dat mensen het leuk vinden om mee te kunnen beslissen over dingen zoals de Sleepwet, komt hij met het volgende antwoord. „Spelshows op tv zijn ook leuk en kantklossen is ook leuk, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk toch om serieuze dingen." Interviewer Marc Belinfante deelde het fragment op social media, waarna er veel kritiek kwam op de uitleg van de minister president.

Gorilla met smetvrees

Ja, je leest het goed. Gorilla Louis uit de Philadelphia Zoo lijkt last van smetvrees te hebben. Hij loopt namelijk het liefst rechtop op twee poten en vooral als de grond heel modderig is, zo zeggen zijn verzorgers. Boven een wat modderig gedeelte in zijn verblijf, hebben de medewerkers zelfs een touw gehangen.

Gigakip

We blijven nog maar even bij de dieren. Dit keer niet omdat de haan in kwestie zich apart gedraagt, maar vooral omdat hij nog al een bezienswaardigheid is gezien zijn meer dan forse postuur.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


dislike
user_68e7459261367b4ec9ce19c83eee16fe9b34efce_avatar

Views

100+