Metro
Metro Good vibes 9 apr 2020 / 09:29 uur

Concertgebouw roept op tot gezamenlijk Wilhelmus op Koningsdag

Aangezien we nog tot minimaal 28 april in semi-lockdown zitten, zijn alle activiteiten rondom Koningsdag geschrapt. Om de dag toch een beetje te vieren, roept het Concertgebouw heel Nederland op om op maandag 27 april om 10.00 uur ’s ochtends samen het Wilhelmus te zingen en/of spelen.

De musici van het Koninklijk Concertgebouworkest doen zelf in ieder geval mee, zo laten ze op Twitter en hun website weten. „Het orkest hoopt zo deze nationale feestdag te starten met een groots en positief gebaar van saamhorigheid in deze moeilijke periode.”

Partijen

Onder de hashtag #Wilhelmus2020 wordt iedereen opgeroepen om om klokslag 10.00 uur het lied ook in te zetten. Voor de muzikanten onder ons heeft het Concertgebouw alvast partijen van het lied beschikbaar gesteld.

De musici van het orkest hopen dat zo veel mogelijk mensen op Koningsdag het volkslied vanaf het balkon, uit het raam of in de tuin mee zullen zingen of spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Concertgebouw roept op tot gezamenlijk Wilhelmus op Koningsdag
Sluiten