Redactie Metro
Redactie Metro Good vibes 27 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Belgisch wolvenpaar zwanger

Het Belgische wolvenpaar Nolla en August verwacht welpen. Iedereen kan dat nieuws volgen dankzij beelden van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO).

De wolven bevinden zich in een afgebakend natuurgebied in Belgisch Limburg. "De geboorte van de welpen zal niet meer lang op zich laten wachten." Dat schrijft de Vlaamse minister van Omgeving Zuhal Demir op haar Facebookpagina.

Het Limburgse wolvenpaar August en Noëlla stelt het goed, wolvin Noëlla is drachtig. 😀👍👏🙏 (Zie foto INBO-ANB)Als…

Posted by INBO – Instituut Natuur- en Bosonderzoek on Monday, April 27, 2020

"De komende weken en maanden zal het gebied strikt bewaakt worden om te voorkomen dat de drachtige Nolla hetzelfde overkomt als wolvin Naya. Laten we met z’n allen deze gebieden even mijden en de wolven rust gunnen", schrijft Demir.

Wolvin Naya werd vorig jaar zwanger van August in nagenoeg hetzelfde gebied, maar verdween in het voorjaar spoorloos. Waarschijnlijk werd zij door illegale jagers doodgeschoten.

Schapen, alpaca’s en geiten binnenblijven

De minister roept houders van schapen, geiten, alpaca’s en ander kleinvee ook op om gebruik te maken van bestaande subsidies om hun dieren veilig af te schermen. "Want samenleven met deze prachtige wolven is mogelijk, wanneer we de nodige ingrepen doen", aldus Demir.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.