Metro en ANP
Metro en ANP Good vibes 28 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Gered Thais voetbalteam naar Jeugd Olympische Spelen

De twaalf jongens die eerder dit jaar uit een grot in Thailand werden gered, gaan samen met hun trainer voor het eerst naar het buitenland. Het jeugdvoetbalteam en de trainer vliegen komende week naar Argentinië. Daar zijn ze bij de zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen, zegt een woordvoerder van de Thaise regering.

Daarna reist het team door naar de Amerikaanse stad New York. Naar verwachting zullen ze daar onder andere op de Amerikaanse televisie verschijnen.

Stateloos

De internationale toer is mogelijk doordat alle jonge sporters inmiddels beschikken over Thaise paspoorten. Meerdere leden van het team bleken na de redding stateloos te zijn. Zij kregen daarop alsnog de Thaise nationaliteit.

Duikers haalden de groep eerder dit jaar uit een grottenstelsel. De twaalf jonge voetballers en de trainer waren daar vast komen te zitten toen het water steeg door regenval. De risicovolle reddingsoperatie kreeg wereldwijd veel aandacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gered Thais voetbalteam naar Jeugd Olympische Spelen
Sluiten