Rosan de Vos
Rosan de Vos Good vibes 5 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Zoekactie naar jochie (5): menselijke slinger in zee

Een jongen van vijf jaar oud nam zondagmiddag voor de kust van Julianadorp een duik in de zee, maar niemand zag hem boven water komen. Er werd massaal geholpen bij de zoekactie naar de kleine: reddingsdiensten rukten uit en badgasten vormden een menselijke slinger in de zee.

Goed nieuws: de jongen is twee kilometer verderop op het strand helemaal gezond aangetroffen. Vermoedelijk was de jongen gedesoriënteerd na zijn duik in de zee en liep hij daarna de verkeerde kant op.

Drie kwartier lang

De zoekactie was ontzettend groot, maar in de eerste instantie werd het jongetje niet gevonden. Pas na drie kwartier kwam het goede nieuws dat hij terecht was.

„Tientallen mensen liepen spontaan het water in en vormden een menselijke slinger in zee en speurden het water af. Zonder een spoor van het verdwenen jochie te vinden. De hoop op een goede afloop daalde met de minuut. Na ongeveer drie kwartier kwam het verlossende bericht: het ventje was gevonden”, vertelt ooggetuige Peter van Aalst aan het AD.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zoekactie naar jochie (5): menselijke slinger in zee
Sluiten