Metro
Metro Good vibes 11 mei 2018 / 13:34 uur

Slimme viervoeter verzint betaalmiddel voor koekjes

Veel hondeneigenaren zullen het herkennen: de smekende ogen van je viervoeter, wanneer die zijn kop op je been legt om te bedelen voor het koekje dat je net opeet.

Ja, honden zijn lekkerbekken en doen er alles voor om een traktatie in de bek te krijgen.  Deze hond uit het Columbiaanse Monterrey heeft het echter wel heel slim aangepakt: hij betaalt gewoon voor zijn koekjes.

De zwarte viervoeter, die Negro heet, woont op de campus van een school: hij wordt daar ook verzorgd door het personeel en mag er ’s nachts ergens slapen. Slimme zet, want daar zijn natuurlijk altijd genoeg mensen te vinden die hem aandacht kunnen geven.

Klein winkeltje

Op het schoolterrein is ook een klein winkeltje te vinden waar studenten snacks kunnen kopen en dat had de hond al snel door. Af en toe kocht een van de kids een koekje voor hem. Dat bleek niet genoeg: hij ondervond slim de marktwerking: voor wat, hoort wat.

Waarschijnlijk had de hond al vaak gezien hoe de kinderen geld gaven aan het personeel, en daar iets voor terugkregen. En dus stond de viervoeter op een dag spontaan met een blaadje in zijn bek te flapperen voor het personeel.

Natuurlijk is het niet een echt betaalmiddel, maar hé, het werkte. De hond kreeg een koekje.

Gepostet von Instituto Educativo Técnico Diversificado de Monterrey am Mittwoch, 18. April 2018

Facebook A Pena J David

Aan de bomen groeien

Toen de hond ontdekte dat zijn valuta letterlijk aan de boom groeide, ging hij vaker en vaker naar de winkel. Om het een beetje binnen de perken te houden, krijgt de hond niet vaker dan een keer per dag een koekje en krijgt hij alleen een traktatie die veilig voor hem is. Good boy!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slimme viervoeter verzint betaalmiddel voor koekjes
Sluiten