D. van Aken
D. van Aken Good vibes 8 mrt 2018 / 09:05 uur

Pinguïns vinden een camera en maken een selfie

Snel stiekem een selfie maken met de onbeheerde smartphone of camera van een vriend. Het klinkt heel menselijk, maar dat is het absoluut niet als we deze beelden gemaakt op Antarctica zien.

Nieuwsgierig

Eddie Gault bezocht een kolonie van keizerspinguïns op Antarctica vlakbij de Australische onderzoeksbasis Mawson toen hij even zijn draaiende camera op het ijs legde. Twee pinguïns konden hun nieuwsgierigheid niet in bedwang houden en grepen het apparaat.

In de video, geschoten dus door de pinguïns, zien we de diertjes eerst poseren voor een selfie. Althans zo lijkt het. Eén van de beestjes is zo nieuwsgierig dat hij recht in de camera kijkt en met zijn snaveltje bijna de lens aanraakt.

Penguin selfie offers bird’s eye view

Penguin selfie offers bird’s eye view Curious Emperor penguins have been captured in Antarctica getting up close and personal on film.The vision was filmed at the Auster Rookery near Australia’s Mawson research station. Australian Antarctic expeditioner, Eddie Gault, left the camera on the ice when visiting the rookery, and it didn’t take long for the naturally curious birds to seize the opportunity for a selfie.

Gepostet von antarctica.gov.au am Mittwoch, 7. März 2018

Na het maken van een geslaagde selfie, rechten de pinguïns hun rug en lijken ze een overwinningsdansje te doen. Even vieren dat de selfie geslaagd is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pinguïns vinden een camera en maken een selfie
Sluiten