Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Good vibes 23 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Machinist redt gewonde zwaan van het spoor

Een machinist van de NS toonde aan dat hij een echte dierenvriend is. Op het traject Enschede-Zwolle trof de man afgelopen weekend een gewonde zwaan aan op het spoor, waarna hij besloot de trein tot stilstand te brengen en het dier mee te nemen.

„Vanmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS", begint de Dierenambulance Zwolle een Facebookpost over de barmhartige daad. De machinist in kwestie was een jonge zwaan tegengekomen op het spoor, die naar alle waarschijnlijkheid een aanrijding met een ander treinstel had gehad.

Mee in de trein

Gelukkig voor het beestje werd hij gespot door een machinist die direct besloot om de trein te stoppen. De man nam het gewonde dier vervolgens mee naar eindbestemming Zwolle. Daar stond de dierenambulance klaar om de zwaan op te vangen en mee te nemen naar de dierenkliniek.

Momenteel wordt de jonge zwaan behandeld door de kliniek. „Het dier heeft verwondingen aan zijn buik en aan zijn poot", aldus de Dierenambulance.

Vanmiddag werd onze meldkamer gebeld door een machinist van de NS. Op het traject (Enschede/ Zwolle) kwam hij tijdens…

Posted by Dierenambulance Zwolle on Sunday, October 22, 2017

Chapeau

De actie kwam de machinist op veel lof te staan. „Chapeau voor deze machinist", reageert iemand op de Facebookpost van de Dierenambulance. „Wat een goede machinist. En dan voor een beestje het hele treinstel stopzetten. Super toppie", stelt een ander.

Vorig jaar was er op social media juist veel verontwaardiging over het optreden van een machinist. Op een video was te zien hoe de man een gewonde zwaan de nek omdraaide en hem van een viaduct gooide. Volgens een woordvoerder van de NS was het dier niet meer te redden. De vervoerder gaf toentertijd aan dat het geregeld voorkomt dat een machinist moet stoppen voor een gewonde zwaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.