Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 13 sep 2017 / 14:05 uur

Vrouw gebruikt couponverslaving voor orkaanhulp

Een verslaving hoeft niet altijd negatief uit te pakken. Dat blijkt ook bij de Amerikaanse Kimberly Gager (39). Zij gebruikt haar couponverslaving namelijk om slachtoffers van de orkaan Harvey te helpen.

Gager, woonachtig in Texas, geeft toe dat ze een couponverslaving heeft. Die shophobby gebruikt ze nu om mensen die alles verloren zijn in de storm te helpen aan spullen. „Ik wil dat mensen weten dat ik er ben en dat ik echt wil helpen”, vertelt ze aan ABC News. „Dit is geen grapje: als je boodschappen nodig hebt, laat het weten!”

But why did the cashier in Target catch an attitude? 🙄🙄🙄. She'll get over it! 🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️. Gotta feed the babies. #GotMyMommaSortingFood 😬😬😬#HurricaneHarveyReliefMy PayPal is kimberlygager@yahoo.com

Gepostet von Kimberly Gager am Donnerstag, 31. August 2017

Enorme voorraad

De vrouw heeft een enorme voorraad luiers, babydoekjes, babyvoeding, shampoo, deodorant, toiletpapier, tandpasta en andere drogmetica in haar opslag. Tot nu toe heeft ze al bijna dertig groepen en families geholpen die goederen bij haar thuis kwamen oppikken nadat ze via anderen te horen hadden gekregen dat Gager hen kon helpen. Daarnaast levert ze ook aan mensen die dankzij de storm hun huis kwijt zijn en in een hotel verblijven.

‘Meer hulp dan bij de kerk’

Eén van de mensen die kon profiteren van de couponverslaving van Gager is Bridget Martinez. „Ik vond haar op Facebook, stuurde haar vanochtend een bericht en ze gaf meteen een reactie”, vertelt Martinez (30) over de vrijgevigheid van Gager. „Ik ben haar zo dankbaar. Dit zijn benodigdheden die wij ons op dit moment nu niet kunnen veroorloven. Ik ben al naar de kerk gegaan voor hulp, maar we kregen daar lang niet zoveel als dat zij ons geholpen heeft.”

Martinez, die vijf kinderen heeft, is al meerdere keren in haar huis geweest om de schade te bekijken die de storm haar huis heeft aangedaan. „Het plafond is compleet ingestort”, vertelt ze over haar huis met vier slaapkamers. „Van buiten ziet het er prima uit, maar van binnen is alles vanaf de zolder tot de grond naar beneden gekomen. De helft van onze spullen is weg. De grote slaapkamer, mijn zoons slaapkamer en de keuken zijn verwoest.”

De moeder vertelt dat haar man afgelopen week weer aan het werk is gegaan en dat huisvesting en huurassistentie hen niet wordt geleverd. „Op dit moment helpen ze ons wel met hotelkosten”, zegt ze, waarna ze aanvult geen idee te hebben waar ze over twee weken – als de hotelkosten niet langer gedekt worden – naartoe gaan.
Toch bekijkt Martinez het positief, omdat ze dankzij Gager nu enkele producten in huis heeft die het leven weer iets makkelijker maken, zoals luiers voor haar kinderen en scheerspullen. „Dat is geweldig”, zegt ze met tranen in haar ogen.

Orkaan Floyd

Gager raakte geïnspireerd om haar arsenaal aan spullen beschikbaar te stellen omdat ze zelf ooit werd geraakt door de orkaan Floyd, in 1999. Ze raakte toen haar huis en al haar spullen kwijt. „Het was verschrikkelijk”, vertelt ze daarover. „Ik ben toen alles kwijtgeraakt door die storm. Ik woonde toen in een ambtswoning van de marine, waar ik voor werkte. Het complete appartement was overstroomd. Ik las nu alle verhalen en zag foto’s van huizen waarbij alles onder water stond door Harvey. Ik moest iets doen.”

Gepostet von Kimberly Gager am Freitag, 1. September 2017

Ze zag dat mensen herhaaldelijk vroegen om luiers, doekjes en andere babyspullen op social media en bedacht zich dat zij dat kon leveren. „Ik kon die coupons nu heel goed gebruiken”, vertelt ze. „Ik heb geen baby’s, die die coupons gooi ik normaal altijd weg. Maar nu kon ik die spullen ook kopen zodat het een goed doel heeft.”

But why was EVERYBODY looking at me crazy though? 🤣🤣🤣 Keep the donations coming and I'll keep buying diapers!!PayPal is: Kimberlygager@yahoo.com

Gepostet von Kimberly Gager am Mittwoch, 30. August 2017

Dat is dus wat Gager deed. Haar hulp is zo gewenst dat mensen uit de buurt zijn gestart met gelddonaties zodat ze voor nog meer goederen kan winkelen. „Zolang de donaties binnenstromen, blijf ik kopen”, zegt Gager op Facebook.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1308226902531771&set=pb.100000334200186.-2207520000.1505295822.&type=3&theater

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw gebruikt couponverslaving voor orkaanhulp
Sluiten