Evie Westland
Evie Westland Good vibes 7 sep 2017 / 09:27 uur

Lief: dit zwanenkoppel heeft elkaar duidelijk gemist

De dierenambulance Drechtsteden heeft een zwanenkoppel herenigd. Het vrouwtje leed aan botulisme, een ernstige ziekte afkomstig van een bacterie, maar is inmiddels weer beter en kan weer samen met haar vriend de sloot onveilig maken.

„Hier doen we het toch voor", schrijft de dierenambulance op Facebook. „We hebben deze lieve vrouwtjeszwaan weer bij haar mannetje uitgezet. Zij is weer volledig hersteld van haar botulisme: super mooi toch?"

In de video is te zien hoe het vrouwtje direct nadat ze is losgemaakt op haar man afzwemt. Deze ligt al geduldig te wachten op haar terugkomst. De twee zijn duidelijk gek op elkaar: ze kunnen niet van elkaar afblijven.

Het zijn net mensen

Door veel mensen wordt gedacht dat zwanen hét toonbeeld zijn van monogamie: de beesten zouden hun leven lang bij elkaar blijven en als een van de twee sterft zouden ze pas na jaren weer een nieuwe partner vinden. Lief, maar niet helemaal waar, weet Live Science. Uit onderzoek zou blijken dat de dieren bedriegen, hun partner verlaten en zelfs soms van elkaar scheiden. Tja, het zijn net mensen.

Toch zijn er veel voorbeelden van zwanenparen die wél echte liefde aan elkaar tonen en op elkaar wachten als het met hun partner even niet zo goed gaat. En daar lijkt dit zwanenkoppel ons een uitstekend voorbeeld van.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lief: dit zwanenkoppel heeft elkaar duidelijk gemist
Sluiten