Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 17 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Advocaat breekt record ‘marathonrennen in pak’

Waar iedereen zondag druk is met de Dam tot Damloop in doodnormale sportkledij, kan het ook nog een stapje moeilijker. Want wat dacht je van een complete marathon lopen, strak in pak? De 25-jarige advocaat Matthew Whitaker deed het en belandt daardoor in het Guinness Book of World Records.

Whitaker rende zondag 42 kilometer in pak tijdens het Sydney Running Festival. Hij was niet de enige die voor de oncomfortabele outfit koos; ook Michael Tozer waagde een poging. Whitaker wist de wedstrijd echter van hem te winnen.

„Het leek me wel grappig”, zegt Whitaker over zijn marathon tegen The Sydney Morning Herald. Hij haalde zijn inspiratie uit het feit dat iemand de marathon vorig jaar liep verkleed als clown en daarmee een wereldrecord wist te behalen.

De loop in pak was alleen lang niet zo makkelijk als hij van tevoren had gedacht. „Het eerste half uur was prima", vertelt Whitaker, „Maar de laatste 15 tot 20 kilometers waren echt afschuwelijk."

Oefenen

Om te oefenen voor de race van zondag trainde Whitaker wel in pak, maar de grootste afstand die hij aflegde was 14 kilometer: veel minder dan de 42 kilometer waarmee hij het record verbrak. „Ik heb een paar keer getraind in Centennial Park en werd daar best een beetje bekeken. Mensen waren geloof ik nogal in de war waarom ik om 06.00 uur ‘s ochtends in een pak door Centennial Park rende."

Whitaker rende in een driedelig pak. Hij geeft wel eerlijk toe het pak een maatje te groot te hebben aangeschaft, „Zodat het niet te krap zat bij het rennen." Hardloopschoenen waren wel toegestaan.

Uiteindelijk wist Whitaker in 2 uur, 44 minuten en 29 seconden de finish te halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Advocaat breekt record ‘marathonrennen in pak’
Sluiten