Noelia Romero Cabrera
Noelia Romero Cabrera Good vibes 26 mei 2017 / 11:16 uur

Koude jus en warme broodjes bij Matthijs en Casper

Helden zijn het: Matthijs (12) en Casper (11) bezorgen elke zondagmorgen verse ontbijtjes aan huis in Breukelen. De twee broertjes willen met hun service de mensen in hun buurt een fijne zondagmorgen bezorgen. En met succes: onlangs nog zijn ze feestelijk herstart met een nieuwe website, nieuw logo en de twee rasondernemers denken er zelfs over om hun ontbijtassortiment nog verder uit te breiden.

Het concept van SundayBreakfast is eenvoudig: via de website bestel je je ontbijtje – je kunt kiezen uit een croissant, kaiserbroodje, hardgekookt eitje, chocoladebroodje, jus d’orange en een smoothie – en de twee broers komen je ontbijtje ’s morgens op jouw gewenste tijdstip bezorgen, met nog warme broodjes en uiteraard een heerlijk verse, koele sinaasappelsap.

Lees ook; 5x ontbijten in Rotterdam

Persoonlijk

Het begon allemaal op Valentijnsdag vorig jaar, toen de twee hun eerste ontbijtje bezorgden. “Wij vonden het wel lekker om ’s morgens te ontbijten met een croissantje en jus d’orange en het leek ons een goed idee om dat ook voor anderen te doen”, vertelt Matthijs. “In het begin was het heel klein. We haalden toen de flesjes nog bij Jumbo.” Casper laat trots hun eigen, zelf uitgekozen flesjes zien. Het sinaasappelsap erin perst hij elke zaterdagavond vers. De bonnetjes worden gemaakt, alles wordt in tasjes gedaan en de broers schrijven voor elk ontbijtje een persoonlijk briefje. Zondagmorgen fietsen ze de wijk door om alles te bezorgen.

Tot aan pensioen?

Tot nu toe gaat dat nog allemaal prima, hoewel elke zondag ontbijtjes bezorgen niet altijd lukt: hun tennislessen en -wedstrijden zitten soms in de weg. School- en huiswerk niet, zegt Matthijs: “Dat doen we dan gewoon op een andere dag of erna.” Of ze ermee doorgaan tot aan hun pensioen, weten de twee niet. “Onze droom is dat andere kinderen uit andere steden mee gaan doen aan dit idee. Dat er een soort filialen in andere dorpen en buurten komen”, zegt Casper. Matthijs zegt: “Als we dertig zijn, weet ik niet of we dan nog op de fiets door de wijk gaan. Misschien dat als we ouder zijn, we het overdragen aan twee andere kinderen.”

Lees ook: Donuts als ontbijt? Met dit gezonde recept kan het!

Rijk worden

Miljonair worden ervan hoeft voor de twee ook niet per se. “Mensen bestellen bij ons omdat wij nog kinderen zijn en het kleinschalig is. Bovendien: als we het ontbijtje te duur maken, voelt het een beetje als geldklopperij”, zegt Matthijs. Casper is het met hem eens. Bovendien: “Als we eens een mooi bedrag bij elkaar hebben gespaard, zijn toch de bekertjes of flesjes weer op en dan moeten we weer nieuwe halen.” Het weerhoudt de twee jonge ondernemers er niet van om te blijven ontwikkelen. Er is een nieuwe website, er komt een mooi promotiefilmpje, de twee gaan samenwerken met een 3D-foodprinter – je eigen naam in je pannenkoeken geprint! – en Casper lijkt het wel wat om ook omeletjes of een gebakken eitje toe te voegen aan het assortiment.

Vers

Uiteraard is en blijft het allemaal vers. Alleen de broodjes zijn niet helemaal van eigen hand, zegt Matthijs. “Het deeg wordt geleverd en we bakken de broodjes zondagmorgen zelf af. We hebben verschillende broodjes getest, ook die we compleet zelf hebben gemaakt, maar deze bleken de lekkerste.” Welke dat dan zijn of wat ze zo bijzonder maken, verklappen de twee niet. “Dat is geheim!”

Lees ook: Download de testversie van de Metro-app

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koude jus en warme broodjes bij Matthijs en Casper
Sluiten