Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 11 jan 2017 / 22:16 uur

Vrouw maakt prachtkunstwerkjes van medische helmpjes

Toen het zoontje van Landee Tim, Henry, de diagnose plagiocephalie craniale – vervorming van de schedel – kreeg, voelde zij zich machteloos. Haar zoontje moest voor langere tijd een helm op die zijn schedel corrigeerde. Landee kreeg een schuldgevoel, maar kreeg daarnaast ook een briljante ingeving.

Henry kreeg de helm, terwijl Landee regelmatig te maken kreeg met beledigende opmerkingen als ze in het openbaar met haar zoon (inclusief helmpje) rondliep. „Een vrouw vertelde me tijdens het winkelen zelfs een keer dat ‘als ik mijn zoontje niet de hele tijd zou laten vallen, hij geen helm nodig zou hebben”, vertelt Landee aan Today. Het is slechts één van de misplaatste en onbeschofte opmerkingen die Landee moest aanhoren.

Aannames

„Met een medisch hulpmiddel op het hoofd van mijn zoon, bleken mensen zoveel aannames te hebben van wat er eventueel mis met hem zou zijn, dat mijn man en ik besloten dat we beter maar plezier uit de ervaring konden halen. We besloten de helm te laten beschilderen."

Via internet kwam Landee terecht bij Paula Strawn, een kunstenares uit Washington die is gespecialiseerd in het beschilderen van de corrigerende helmen voor kindjes die een vergroeiing hebben. Landee stuurde de helm terug en kreeg hem kort daarop terug als ‘pilotenhelm’, omdat haar vader een piloot was tijdens de Koreaanse oorlog.

Gepostet von Lazardo Art and the art of baby helmet painting am Mittwoch, 14. Dezember 2016

De kunstwerken van Paula maken nog veel meer kindjes – en hun ouders – zielsgelukkig. „De reacties van vreemden veranderden meteen", vertelt Landee. „Henry ontving speelse lachjes, mensen zwaaiden naar hem en er werd constant gezegd hoe schattig zijn helm was. Sommige mensen vroegen zelfs waar ze ook zo’n helm konden krijgen! Die beseften zich niet dat het om een medisch hulpmiddel was."

Beste baan ooit

Paula blijkt 60 tot 80 uur per week te besteden aan het beschilderen van de helmpjes, gewoon vanuit haar woonkamer. Ze doet het werk al sinds 2003 en heeft inmiddels meer dan drieduizend helmen beschilderd.

Gepostet von Lazardo Art and the art of baby helmet painting am Donnerstag, 5. Januar 2017

„Ik houd van kinderen en ik hou van kunst. Het enige dat ik wilde was een speelse manier vinden om extra geld te verdienen als kunstenares en dat kwam allemaal samen met het beschilderen van deze babyhelmen", aldus Paula tegen Today. „Ik heb het privilege om ouders en kinderen samen te helpen. En voor mij betekent dat de beste baan ooit."

https://www.facebook.com/&/posts/1222563164473951

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw maakt prachtkunstwerkjes van medische helmpjes
Sluiten