Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 29 jan 2017 / 21:00 uur

Doktoren verwijderen lintworm van 1,86m via mond

In het Indiase Liver and Biliary Sciences ziekenhuis keken de dokteren onlangs hun ogen uit. 186 centimeter, zolang was de lintworm die dokter Cyriac Phillips onlangs verwijderde via de mond van een patiënt. „In zo’n soort geval heb ik nog nooit zo lange lintworm gezien”, zo lichtte hij toe tegenover CNN.

De man had al een paar maanden last van zijn buik en zijn hemoglobine was te laag toen hij naar het ziekenhuis ging om zijn dikke darm te laten onderzoeken. Tijdens het onderzoek werd een stuk van de worm ontdekt. „Het was mij compleet onduidelijk om wat voor een deel van de worm het ging. Maar het verklaarde wat de pijn veroorzaakte.”

Vervolgens kwam er een endoscopie, waarbij er met een camera in de maag van de man werd gekeken. Ook daarbij kwam de parasiet in beeld. Uiteindelijk werd besloten om de worm via de mond te verwijderen. „Hij bleef er maar uitkomen. We hebben hem er langzaam uitgetrokken. Uiteindelijk heeft het wel vijf kwartier geduurd.”

Medicatie

Het ging om een lintworm, waarvan de eitjes waarschijnlijk voortkwamen uit varkensvlees. De man – en zijn familie – hebben voorlopig medicatie gekregen die preventief voorkomt dat er lintwormen zich in hun maag kunnen nestelen. Philips waarschuwt mensen in het algemeen om er zeker van te zijn dat hun varkensvlees goed gaar moet zijn voor ze het eten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Doktoren verwijderen lintworm van 1,86m via mond
Sluiten