Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 30 jan 2017 / 07:16 uur

Drake overtuigt fans met verbluffende show

Eindelijk was hij daar dan: Drake. Metro spreekt drie concertgangers over het langverwachte optreden.

Woedend waren veel fans op rapper Drake, toen hij zijn shows van donderdag en vrijdag voor de Ziggo Dome cancelde (en later verplaatste naar maart). Zijn nieuwe tour Boy Meets World was productioneel nog niet klaar, zo werd als reden gegeven. Dolblij waren de Drakefans van zaterdag. Zij maakten nu de aftrap in Europa van de 30-jarige Canadees en ex van Rihanna mee.

Drie keer naar Amsterdam

Vier keer is Drake in Ziggo Dome te zien in drie verschillende maanden. De afgelaste concerten van donderdag en vrijdag worden ingehaald op 27 en 28 maart. Voor 26 februari stond er al een optreden gepland.

Drake overtuigt fans met verbluffende show

De Boy Meets World Tour staat in het teken van Views, het album waarmee Drake in acht categorieën genomineerd is voor de Grammy’s en meer dan een miljard keer is gestreamd. Metro vroeg aan drie mensen die er in Amsterdam bij waren wat zij er van vonden. Eén ding springt er uit: de adembenemende show.

Isha van Dijk

Isha van Dijk (19) uit Amsterdam vindt zich ‘niet per se een Drakefan’, maar bevond zich op uitnodiging in een VIP-vak. „Hij is al zo lang in the game en zo’n wereldster, die wilde ik graag zien.” Dat bleek absoluut geen tijdverspilling. „Het voorprogramma was niet zo bijzonder, maar toen Drake er eenmaal zelf stond: wat een impact. Ik vond het geweldig dat hij elke seconde van de show de crowd bezighield, Drake is een echte artiest.” Isha was zeer te spreken over de totale productie van show, licht en geluid: „Heel vet.” Ze had zich bepaald niet drukgemaakt of het optreden wel door zou gaan. „Ik heb begrepen dat veel fans boos waren. Maar ach, Drake had vast een goede reden en heeft het professioneel opgelost.”

Tristan Buno Heslinga

Tristan Buno Heslinga (19) uit Rotterdam keek behoorlijk naar het Drakeconcert uit, maar twijfelde wel of de rapper zaterdag op het podium zou staan. „Dat was spannend, maar ik dacht ook: deze datum bleef niet voor niets staan.” Tristan kreeg wat hij hoopte, een topoptreden. „Door al het gedoe en het verzetten had Drake wel wat te bewijzen. Maar wat een toffe productie zeg en een héél goed optreden. De special effects, het podium: allemaal geweldig en zijn zang en rap waren prima.” De Rotterdammer had het leuk gevonden als er nog een speciale gast als verrassing was meegebracht. „Maar ach, dat neem ik hem nou ook weer niet kwalijk hoor, haha.”

Drake overtuigt fans met verbluffende show

Amy van Stralendorff

Amy van Stralendorff (23) uit Amsterdam wist niet goed wat ze zaterdag moest verwachten. „Niet van de show, maar ook niet van Drake überhaupt, nadat ik vorig jaar fantastische shows van Rihanna en Beyoncé had gezien.” Amy werd concerten niet teleurgesteld. Wat heet. „Het decor en het licht waren geniaal. Door de hele zaal hingen bollen in de lucht en die waren zó dynamisch.” Wat haar vooral opviel was dat Drake, met slechts wat muzikanten in het donker weggestopt, de hele Ziggo Dome in z’n eentje op z’n kop kreeg. „Gewoon helemaal alleen. De sfeer vond ik bizar, een van de beste sferen die ik heb meegemaakt. Ik kan niet precies uitleggen hoe dat was, maar iedereen was maar aan het springen. Ik vond Drak kwalitatief supergoed.”

Toen wist ik het wel

En een minpuntje? Amy: „Dat Drake maar bleef benadrukken dat hij iedereen kon zien. Ik zie jou met je lichtjes, ik zie jou met je shirt. Dat ging maar door. Op een gegeven moment wist ik het wel.” Afsluitend met een knipoog: „We waren het beste publiek ter wereld.”

https://twitter.com/Gullieyy/status/825652435540652032

Reageer op artikel:
Drake overtuigt fans met verbluffende show
Sluiten