Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 29 dec 2016

In Australië wonen? Vuurtoren zoekt vrijwilligers

Droom jij ervan een tijdje van de aardbodem te verdwijnen en naar een onbewoond eiland te verhuizen met een goede vriend of partner? Dan hebben we een leuke baan voor je gevonden. Australië is op zoek naar twee vrijwilligers die zes maanden lang de meest zuidelijke vuurtoren van het land willen onderhouden.

De vuurtoren van het onbewoonde Maatsuyker Island ligt tien kilometer voor de kust van Tasmanië. In een helikopter wordt je er samen met je vriend of vriendin en een voedselvoorraad voor zes maanden heen gevlogen. Je krijgt de kans kennis op te doen over lokale weersomstandigheden en de dieren op het eiland.

THIS VOLUNTEERING OPPORTUNITY IS NOW CLOSED.Thank you to everyone who enquired and those who applied. Selections will…

Gepostet von Tasmania Parks and Wildlife Service am Sonntag, 11. Dezember 2016

Addertjes onder het gras..

Dit klinkt velen van jullie misschien als muziek in de oren, maar er zitten ook een paar ‘addertjes’ onder het gras. De bewoonde wereld is ver weg en er is dus maar beperkt contact met de buitenwereld mogelijk. In plaats van een snelle wifi-verbinding moet je het op Maatsuyker Island doen met een radio en satelliettelefoon.

Goede voorbereiding is van levensbelang, want een supermarkt is er niet. Je moet eten inslaan voor een half jaar en warme kleding meenemen, want er is maar beperkte verwarming aanwezig in het huis bij de vuurtoren.

De werkzaamheden

Wie denkt dat hij achterover kan leunen en in de zon van het uitzicht kan genieten heeft het mis. Het licht van de vuurtoren brandt automatisch, maar er is een hoop ander werk dat verzet moet worden.

Foto: Wikicommons

Zo moet er twee kilometer gras gemaaid worden, wat best veel is aangezien het eiland maar drie kilometer lang en anderhalve kilometer breed is. De huidige bewoners doen er om de paar weken drie dagen over al het gras te maaien.

Daarnaast moet je elke dag om 6 uur ’s ochtend de heuvel op het eiland oplopen, om op de top het weer te observeren. Deze observaties geef je door aan het weerstation. Mocht je ondertussen een drenkeling spotten, dan ben je verplicht deze op te vangen. Waarschijnlijk vindt je dit tegen die tijd niet erg, omdat je blij bent weer eens een nieuw gezicht te zien.

Weersverwachting

Bij Australië denken mensen vaak aan 365 dagen zon per jaar, maar dat is lang niet in alle gebieden het geval. Op Maatsuyker Island regent het zo’n 250 dagen per jaar en waait het hard.

Ben jij een onverschrokken avonturier en enthousiast over de vacature? Je kan tot 30 januari solliciteren. Het verblijf loopt van maart tot september en van september tot maart. Meer informatie vind je op de website van Tasmania’s Parks and Wildlife Service.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
In Australië wonen? Vuurtoren zoekt vrijwilligers
Sluiten