Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 3 okt 2016 / 10:59 uur

Wandelaar overleeft dubbele aanval grizzlybeer

Een hardloper heeft in het Amerikaanse Montana de schrik van zijn leven gehad toen hij tot twee keer toe werd aangevallen door een beer. De grizzlybeer beschermde haar jongen en liet de man ernstig gehavend achter.

Confrontatie met moederbeer

Todd Orr verklaarde dat hij zich na de aanval besefte dat hij geluk had gehad de aanval te hebben overleefd. Vijf minuten later viel de grizzlybeer echter opnieuw aan en stond Orr opnieuw doodsangsten uit. De Amerikaan werd hevig bloedend achtergelaten met een flinke snee in zijn hoofd en flinke wonden aan zijn torso.

Orr was in zijn eentje een wandeling gaan maken op het platteland van Montana toen hij een volwassen beer met twee jongen tegenkwam: „Ik schreeuwde een aantal keer, zodat ze wist dat ik een mens was. Ik hoopte dat ze me de rug toe zou keren”, vertelt hij op zijn Facebookpagina. „Helaas had ik geen geluk. Binnen een paar seconden was ze vlakbij.” Ook zijn beerspray miste zijn uitwerking.

Gepostet von Todd Orr am Sonntag, 2. Oktober 2016

De moederbeer besprong Orr en zette haar tanden in zijn armen, schouders en rugzak: „Elke beet voelde als een voorhamer met tanden. Ze stopte een paar seconden en beet toen weer. En weer en weer. Na een paar minuten, het voelde als een eeuwigheid, verdween ze.”

Opnieuw oog in oog

Orr strompelde vervolgens over de weg richting zijn auto. Terwijl hij zich probeerde te beseffen hoeveel geluk hij had dat hij de aanval had overleefd, kwam hij de beer opnieuw tegen: „Ik kon niet geloven dat het nog een keer gebeurde. Waarom ik? Ik had geluk gehad bij de eerste aanval, maar betwijfelde of ik een tweede zou overleven.”

De moederbeer opende opnieuw de aanval, beet hem in zijn rug en schouder, en verdween toen voorgoed. Orr liep vervolgens drie kwartier richting zijn auto en reed vervolgens naar een ziekenhuis. Daar werd hij acht uur lang behandeld aan zijn verwondingen, maar de verwachting is dat hij volledig zal herstellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Wandelaar overleeft dubbele aanval grizzlybeer
Sluiten