Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 31 okt 2016 / 22:00 uur

Vrouw vliegt in brand bij operatie door scheet

Een vrouw in het Universitair Ziekenhuis van Tokio heeft tijdens een operatie ernstige brandwonden opgelopen. Hoewel ze het ook niet bewust deed, is het wel haar eigen schuld. De vlammen ontstonden namelijk toen ze een scheet liet, dat meldt de Japanse krant Asahi Shimbun.

De patiënte onderging een operatie aan haar baarmoederhals met behulp van lasers. Tijdens de operatie ontstond een steekvlam. Het gevolg is dat de vrouw zware brandwonden heeft aan haar romp en benen.

Langdurig onderzoek

Het incident gebeurde al enkele maanden geleden, maar lang moest er nog onderzoek gedaan worden naar de precieze oorzaak. Volgens het rapport kan een scheet in combinatie met de laserstraal als enige de vlam hebben doen ontstaan. Alle andere omstandigheden in de operatiekamer waren namelijk normaal en veilig.

„Wanneer het darmgas van de patiënte zich in de operatiezaal verspreidde, gaf dit aanleiding tot het ontbranden van de laserstraal. Deze vlam sloeg over op het laken dat de patiënte bedekte, met de brandwonden tot gevolg", vermeldt het rapport nog.

Brandbaar

Het zou niet eens onlogisch zijn. Het gas van een scheet (bestaande uit onder andere methaangas en waterstikstof) staat algemeen bekend als zeer brandgevoelig. Wanneer je het ‘perfect’ zou timen, zou er bij het laten van een scheet een steekvlam van een meter kunnen ontstaan. Hiermee zouden zelfs wedstrijden worden gedaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vrouw vliegt in brand bij operatie door scheet
Sluiten